sourze.se

Är demokratin avskaffad?

Måsta man ha starka åsikter om allt?

Det är synd om mig; jag tycker fel.

Efter diverse rundturer på nätet och medverkan i diskussionsforum har jag konstaterat att andelen människor som anser sig vara "politiskt korrekta", gud vad jag hatar det uttrycket, har ökat drastiskt. Tyvärr måste jag säga att på många skulle benämningen åsiktsfascister vara mer träffande. Tyck som oss, annars, tyck inte alls!!

Något som går som en röd tråd är att man måste ha åsikter om alla världshändelser, starka sådana men naturligtvis rätt åsikter.

Själv är jag helt fel, jag känner inget större sug att skriva om kravallerna i Göteborg eller Genua, har ingen lust att skriva inlägg om veganism, djurhållning, Bosnien eller tredje världen. Jag skriver hellre om sådant som händer i min vardag, gärna med en lätt humoristisk ton. Aj då, det kanske jag inte skulle göra, för antingen spär jag på fördomar, eller så är jag ytlig. Förlåt då men jag kanske är ytlig, jag kanske inte orkar ta all världens problem på mina axlar, måste jag det? Är det inte ok att skriva om vad man tycker och känner även om det bara rör sig om min egen lilla värld?

Jag är i mångt och mycket en man fylld av fördomar och förutfattade meningar, men vem är inte det? Jag tycker att 70 procent av de människor jag mött under min livstid är idioter som jag absolut inte skulle välja att umgås med och jag anser inte att alla människor är vackra.

Jag får kräkkänslor när jag får åsikter nedkörda i halsen, är det så att demokratin är avskaffad?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2001 17:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: