sourze.se

Svensk soldat överfallen i Bosnien

TUZLA. En svensk från den svenskengelska plutonen UN 109 överfölls sent igår natt när han var ute utanför plutonens lägerplats för att ta sig en kisspaus blev han överfallen.

Mannen, en 30-åring från Örebro, skadade mjälten och blev hittad kort därefter av en engelsk soldat, som tillhörde den engelska delen av plutonen. Han tros överleva trots allvarliga skador i mjälten och skallbenet, varvid tre män skallat honom och sparkat ner honom och dragit kläderna av honom och tagit hans tillhörigheter som klocka, och halsband och svenska pengar som han hade i fickan. Jan Bergman, plutonchef säger såhär i ett pressmeddelande till TT: "sånt ska inte ens förekomma i delar av världen, om inte här i Balkan. Det som har hänt är ohyggligt och vi kommer att skicka hem honom snarast, så fort han klarar av en resa hem."

"- Pirater av värsta skådat slag finns alltid i krigshärjade platser. - Björn von Sydow, försvarsminister.

Försvarsministern säger att det här har hänt förr, men inte nån svensk soldat, och säger;
- Pirater av värsta skådat slag finns alltid i krigshärjade platser. Det de lever av är att hota människor och leva gott i deras tillhyggen. De flyr när kriget slutat. Dessa pirater är alltså en typ av krigsmaffia, som utnyttjar kriget för sina syften. Vi i den svenska regeringen ser allvarligt på det här och kommer att ta upp det här med FN.

Fotnot: Vi har försökt nå denna skadade soldat för en kommentar, men han har inte kunnat nås telefonledes.

fotnot II: Är den här artikeln verklig? Svar: Nej. Hela denna artikel är helt och hållet påhittad.


Om författaren

Författare:
Tomas Lagergren

Om artikeln

Publicerad: 02 sep 2001 12:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: