sourze.se

Fräckisar

En god fräckis förlänger livet eller var det tvärtom?

På den tiden - då bonden med hustru skulle upp i ottan - spänna för hästen - lasta vagnen - samt packa matsäck för att besöka marknaden - hände följande.

Vägen gick genom en skog och just denna dag stötte de ihop med ett gäng rövare. De band bonden vid ett träd och han fick ett par snärtar av pisken för att hålla tyst. Hustrun blev våldtagen av alla tre och efteråt fortsatte rövarna med häst - vagn och lasten som var avsedd att saluföras vid marknaden. Hustrun reste sig - ordnade klädseln samt löste mannen från trädet.

Oj - oj -oj jämrade sig kvinnan och såg på maken.
"Det var hemskt att dom slog dig med pisken - far lille."
"Det var inte värsta" : svarade mannen.
"Så tog dom ju häst - vagn och allt vi skulle sälja - far lille."
"Det var inte det värsta" : kom det återigen från mannen.
"Så gjorde dom det där fula med mig - far lille".
"Det var inte det värsta"
"Jamen så berätta vad som var det värsta? - far lille".
"Att du låg och hjälpte till hela tiden - var det värsta."

***************************************************

Hustrun hade önskemål inför parets firande av silverbröllopet. Mannen uppfyllde alla önskemål så gott det gick. Samma rum och värdshus i Tyrolen - även kyparen var kvar - maten som skulle serveras på rummet med vin blev beställt efter den gamla matsedeln. Allt var klart då paret anlände - ljusen tända - dags att sätta sig till bords.
"Tack min älskade make - du har ordnat allt som för 25 år sedan nu är det bara en sak som fattas - kommer Du inte ihåg - vi åt utan en tråd på kroppen."

Mannen mindes och kläderna lades till sidan. Ömt blickande in i mannens ögon - lutade sig hustrun fram och sade: "Nu kan Du tro att jag känner mig varm om hjärtat."
"Det är inte hjärtat - det är vänstra patten som hänger ned i soppan" : kom det torrt från maken.

***************************************************

Maken låg på sitt yttersta - präst och doktor hade nyss gått. Hustrun frågade om det var något han önskade? Mannen såg upp - sade med svag röst: "En stor sup."
Hustrun mulnade till samt röt: "Här skall det inte supas - här skall det döss - för övrigt skall brännvinet vara till begravningen."

***************************************************

Greven var ute och red och råkade få lust efter hustrun. Nu gällde det minuter - i galopp hem - ropade på grevinnans tjänstepiga och bad om hjälp. Han fick den hjälp han behövde - men strax vek sig stoltheten.

Tjänstepigan som fortfarande var beredd att hjälpa till såg förvånad ut - slog samman händerna och ropade:
"Vad grevinnan måste vara lycklig - när den ena går in kommer den andra ut."

***************************************************

Ett av de värsta oväder som tänkas kan drog fram över den trakt som handelsresande X besökte. Alla rum var upptagna - men en säng på pigkammaren gick att få. Löfte om att lämna pigan ifred och gå tyst avlämnades. På väg upp gick ljuset ut och i kolmörke trevade X sig fram till sängen. Mellan sängarna var det inte längre än att kunde trycka handen på pigan - hon tryckte tillbaka och snart var han över.

Någon timma senare hördes små kvidande från pigan och X fick dåligt samvete och sade tröstande: "Lugn lilla vän - så här blir det alltid efter första gången."
"Det är nog sista - jag är 80 år gammal." : kom svaret.

**************************************************

Vid frukostrasten beklagade sig en av jobbarna till sina arbetskamrater. "Jag har den leaste kärring som är skapad."
Efter lite hit och dit kom rådet. När Du kommer hem - släng kläderna - in i sängen med henne - älskas så mycket Du orkar
utan uppehåll.

Dagen efter kom han som fått rådet - hålögd - helt utsliten och berättade att han följt rådet. Efter en svår dag kom han hem - möttes av en glädjestrålande hustru - dukat med alla älsklingsrätter - snaps och öl - förberett för kaffe med därtill hörande drycker.
"Vadan nu detta?" : sporde mannen.
"Är Du snäll vid mig är jag snäll tillbaka". : svarade den rodnande hustrun.

***************************************************

Gården hade haft besök av en man från facket. Nu var det ordnat så - drängen Johan skulle ha avtalsenlig lön - tre dagars semester omedelbart. Någon ledighet hade Johan aldrig haft - hade inte varit utanför byn längre än cykeln bar. På biblioteket hade han lånat och läst - därför var han klar över - en resa till Göteborg skulle företagas. Nu kom lärdomen från böckerna tillpass.

Hotell ordnades - middag på Gamle Port - därefter en promenad på Avenyn. Här blev han tillfrågad an en kvinna om inte det var tid för lite skoj. Johan hade läst att sådant inte var gratis. Efter att detaljerna var undanstökade - befann sig Johan i en liten vindskupa helt avklädd - tittande på den helt nakna flickan i sängen började han så smått med det han hade betalat för.

Efter en stund började Johan ge ifrån sig läten så rädsla för att grannar skulle störas uppstod. Flickan avbröt aktiviteterna samt frågade: "Vad är detta - har Du aldrig pippat förr"
"Många gånger" : svarade drängen Jonas - "men aldrig med en människa".


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 02 sep 2001 13:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: