sourze.se
Artikelbild

Öga för ett öga, tand för en tand

Till minne av: Nazityskland, Iran, Israel, Manson med flera.

Hej Ramona Danlén. Varför skriver du inte rakt ut: Inför prygel och dödstraff. Du skiter fullständigt i vad alla psykologer eller andra säger: Du vill att dessa män/kvinnor ska sitta och ruttna bort i jordhålor.

Okej, säg att du blir vald till enväldig president i USA. Ska du in med kommandosoldater och lönnmörda alla militärer och diktatorer som lemlästar och dödar kvinnor och barn? Sätter du då också upp en stock i varje stad där man kan binda våldtäktsmän, hustrumisshandlare och mördare. Låta folket piska, pissa på dem och sticka ur deras ögon vid behov. Ska du göra så i hela världen? Säg rent ut att ondska ska med ondska fördrivas. Men vem är det som inte är ond i en sådan värld. Är det så du vill ha det?

Du känner ju ett sådant fruktansvärt hat till dessa manliga spindlar att du bara vill trampa sönder dem precis som de krossar andras liv. Kommer jag också att känna så en dag? Jag hoppas jag aldrig blir drabbad av ditt eller andras utsatta öde, att jag inte tvingas att ta ställning. Jag vill fortsätta att leva och känna för mina medmänniskor.

Du kan ej förstå varför inte hyggliga, vanliga, intelligenta, kärleksfulla och "starka" män slår tillbaka mot sina idiotiska bröder! Jag har ingen lust att gå omkring och slå folk på käften. Jag är inte som dom.

Du skulle tycka att det var århundradets händelse om alla dessa män skulle skapa ett demonstrationståg där plakaten löd: Riktiga karlar slår inte kvinnor och barn!

Vad hjälper det? Från barnsben får alla lära sig vad som är rätt och fel... Att man inte ska brukar våld, inte stjäla och värna om det mänskliga livet. Jag tror inte några plakat stoppar psykopater.

Ja, hur vill du som läser detta att vi ska göra? Ska vi ta livet av dem? Ska vi skicka dem till utrotningsläger? Jag är feg och tar ingen ställning eftersom jag inte ser något svar. Finns det någon som tror sig veta - nä, jag undanber mig åsikter från någon galen Abuja - eller ska man gå och bli religiös och låta en högre rättvisa ha sin gång. Upp till debatt!


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 31 aug 2001 09:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: