sourze.se

Kåt kille söker Q

Det finns många sätt att finna den rätte.

Mia med det rufsiga håret kliver in. Många av de killar som länge suttit och väntat på att en tilltalande person av kvinnligt kön skulle göra entré vänder sig genast till henne med mer eller mindre finslipade raggningsrepliker. En del av replikerna får henne att le, andra lockar fram ett hånskratt hos henne.

En kåt kille från Stockholm tvekar inte ett ögonblick innan han slänger ihop en fras som han är rätt nöjd över: "Är du villig?"

Den väl samordnade meningen förmedlas som en privat viskning. Den kåta killen väntar en stund på att Mia ska kommentera hans ärliga fråga, men hon ignorerar honom helt och väntar istället på att en någorlunda normal kille ska jaga efter hennes uppmärksamhet. När killen inte får någon respons tillägger han: "Jag kan tillfredställa dig från alla håll och i alla hål."

Mia med det rufsiga håret reagerar över det fräcka påståendet och replikerar med: "Tror du allvarligt att jag tänker lägga ner tid på att prata med dig, ditt hjärndöda embryo?!"

Mias svar eggar upp den kåta killen från Stockholm och han vill genast ta reda på var Mia med det rufsiga håret kommer ifrån, men Mia ignorerar honom på nytt och visar inget intresse för en fortsatt dialog.

Drömprinsen gör entré och söker ganska omedelbart upp Mia och presenterar sig med orden: "En ljuv madam som ni ska inte behöva uthärda klumpiga herrar som inte har en aning om hur man ska uppföra sig inför en dam."

Den stiliga meningen får Mia att le en smula. Hon hinner även tycka att prinsen är härligt charmig och tänker att de två kanske kan konversera en stund. Ungefär då kommer en kvinna som kallar sig Q och pockar på drömprinsens uppmärksamhet genom att med putande läppar viska förförande meningar till honom: "Om du tror dig veta vad en riktig kvinna är så ska jag rasera din föreställning, för du har tydligen inte mött mig tidigare."

Självklart bränner dessa ord in en nyfikenhet hos drömprinsen, som utan större tvekan vänder sitt intresse mot Q och lämnar Mia och hennes rufs i periferin.

Även om det inte är någon överraskning att drömprinsen övergav henne, efter att ha spottat ut en värdelös trudelutt om vad en dam som hon inte behöver, kan Mia inte låta bli att beröras: "Fan vad billig du var då", viskar hon efter prinsen; men drömprinsen har tydligen stängt av allt intresse för henne för orden ekar tillbaka.

Det är klart att intresset för Q, en femme fatale som kan viska fram ord som vänder upp och ner på karlarna, är större. Mia har ju bara sitt rufsiga hår. Inget anmärkningsvärt eller lockande med det.

En singelpappa från Uppsala hastar iväg till Mia: "Hur mår du?" Mia vet inte riktigt om hon ska svara på singelpappans fråga eller välja att ignorera honom. Hon vet med sig att hon kommer att nobba honom i alla fall, om inte nu så lite senare. Vare sig singelpappor eller gifta män är hennes sorti. Men hon väljer att kort besvara den vänligt ställda frågan: "Jo tack, det hänger och svänger. men om du ursäktar så väntar jag på någon".

Singelpappan ler och tackar för sig innan han lämnar henne.

Bisexuella Johanna som redan konverserat med en och annan kille och tjej i sin väntan på den rätte får upp ögonen för kvinnan som kallar sig för Q, som har gett upp drömprinsen då hon fick veta att han var ett par år yngre än hon själv.

"Hej", viskar Johanna. Q som i relativt ung ålder kommit underfund med att hon vare sig var homosexuell eller bisexuell kan inte undgå att känna en liten kittlande känsla i skötet av Johannas uppmärksamhet: "Hej själv", svarar Q.

Johanna, som inte hade förväntat sig något svar från Q, lyser upp som en sol men vill ta reda på hur det egentligen ligger till med Q innan hon kan börja hoppas på lite mer:
"Du kanske är upptagen?" frågar Johanna trevande. Q ler och svarar att hon visst inte är upptagen och att Johanna har hennes odelade uppmärksamhet, om det nu bara var det hon var ute efter. Johanna ler tillbaka och bryr sig inte om att kommentera det sista, för Q är säkert medveten om att det inte bara är det hon vill ha.

Ania som är här igen pratar förtroligt med roboten Marvin som har tagit sitt namn efter en karaktär i Douglas Adams kultförklarade bok "Liftarens guide till galaxen". Ania är deppad för att hon för endast någon dag sedan gjorde slut med sin pojkvän som hon hängt ihop med sedan nio månader tillbaka. När roboten Marvin ber henne berätta om sin före detta pojkvän får han en föreställning av en psykopat, eller kanske en otroligt hämmad person.

Marvins egentliga intresse är att fixa ihop Ania med en kompis som har varit ofrivilligt singel i snart tre år, men för att göra det känner han att han måste få Anias förtroende och på något sätt försätta henne i tacksamhetsskuld för att han har orkat lyssna på hennes jäkla kärleksjidder i snart två timmar. Hon är rätt rolig emellanåt, när hon kommer ihåg att hon faktiskt är en individ utan sin före detta pojkvän också. Hennes humor gör att känslodravlet blir uthärdligt för Marvin.

Marvin väntar på att sätta in stöten och känner att stunden närmar sig alltmer för varje minut. Just som han försöker formulera sin stöt bekänner Ania att hon träffat sin före detta pojkvän just här, och att hon inte skulle kunna tänka sig att gå ut med någon härifrån igen, i alla fall inte på ett bra tag. Fast än Marvin nu är väl medveten om att risken för att få nobben av Ania är större än han trodde var möjligt innan, är han villig att ta risken. I annat fall skulle det betyda att han slängt bort massor av tid på en deprimerad tjej.

"Jag tänkte att det vore rätt skoj om vi gick ut och pratade om livet över ett sofistikerat glas vin", säger Marvin och försöker verkligen få in den vänskapliga tonen i sitt frågande påståeende. Men Anias reaktion blir den han befarar: "Vi känner ju inte varandra", viskar Ania.
Marvin tänker till och provar tappert med: "Men vi kanske kan lära känna varandra över ett glas vin istället för att hänga här". Ania som ändå känner att hon på något sätt står i tacksamhetsskuld säger vänligt: "Alltså, jag tycker du är jättetrevlig och du är säkert ingen psykopat, men jag befinner mig i en kaotisk livsepisod just nu."

Marvin hajar till och förstår att det är bäst att lämna Ania ifred, eller i alla fall inte pressa henne just nu. Han lämnar en påhittad adress och säger till henne att hon kan vända sig dit om hon vill träffas någon mer gång eller om hon behöver prata av sig vid något annat tillfälle. De fortsätter samtalet ett tag till innan de går skilda vägar.

En ung man som söker har förmodligen inte funnit det han kom hit för att finna, för han attackerar hungrigt alla som kommer in och många av dem som har hängt på stället ett tag. Han ropar emellanåt till alla som är där att han bara behöver någon att prata med ett tag, men ingen bryr sig nämnvärt om hans känsloutbrott. Efter ett tag då han inser att hans jaktlycka inte är så fullkomlig och går han moloket sin väg.

Mia med det rufsiga håret blir inte klok på alla karlar. Många av dem konverserar trevligt ett tag tills de känner att det är bästa att lägga korten på bordet och talar om att de antingen är gifta, lever med någon, är fullkomligt desperata eller bara vill ha lite villigt kött i nattens hetta. Ingen av dessa intresserar Mia vidare och ingen av dessa verkar inte heller vidare intresserade av att ta reda på vem Mia är.

Ännu kan Mia inte överge tanken om att det måste finnas någon som hon. Någon som inte vill ha något tillfälligt. Det måste finnas någon för henne. Om inte denna kväll så kanske imorgon, eller dagen efter det.

"Min kärlekslängtan är som en sargad mingvas", utbrister Mia med det rufsiga håret innan hon loggar ut från Aftonbladet chattsida. Det enda minnet av henne är dataregistreringen som talar om att: "Mia med det rufsiga håret lämnar rummet", och det är bara de som inte har valt bort tillvalet publika meddelanden som kan notera datatexten.


Om författaren

Författare:
Roxanna Rossi

Om artikeln

Publicerad: 31 aug 2001 15:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: