sourze.se

Nackdelar med ett odrägligt liv

Tänk att få vara en föräldralös mörkhyad unge i norra Afrika utan något hem eller mat för dagen. Underbart!

Vilken lycka att vara ett svältande barn i norra Afrika. En sådan underbar förmån att få vara naturligt mörk och att slippa allt vad solarium och brunkräm heter. Inte heller behöver man tänka på vad man äter eftersom det inte finns något att äta. Finns det inget att välja på så väljer man det självklara, inget! Smal och solbränd, vad är det egentligen man klagar på?

Eller det bekymmerslösa liv som hemlösa lever. Privilegiet att få sova under bar himmel varje natt. Att få slippa bekymret med materiella ting, slippa tänka på mobil-telefoner, godis, aftershave, kondomer, laxpaté och sånt som egentligen bara tar upp onödig tankeverksamhet.

Leva med enbart sig själv och inte behöva lyda någon annan.
Föreställ er då hur skönt att vara föräldralös! Att slippa telefonförbud och husarrest och göra precis som man vill när man vill det. Leva livet som en enda stor fest, supa så mycket man vill, röka hasch utan att någon kommer och undrar vad fan det är man gör. Slippa någon som flåsar en i nacken varje gång man kommer hem efter klockan 4 på morgonen.

Det är otroligt hur välplacerade vissa är i det maskineri vi kallar livet. Att dom har haft en sådan tur som har hamnat i en sån välsmord och inoljad del av apparaten.
Dom jävlarna ska vara glada för att dom slipper allt jobbigt som vi dödliga måste dras med som kärleksfulla föräldrar, tak över huvudet och laxpaté.

Aldrig får man som man vill.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 30 aug 2001 09:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: