sourze.se

Little Failures

Akustiskt 6-mannaband med rötterna i både amerikansk folkmusik och svensk visa. Har jämförts med både Simon & Garfunkel och Indigo Girls.

Little Failures har uppstått ur duon med samma namn som bildades 1996 av Fanny Holm Sickenga och Lolita Ray Lindholm, som spelar akustiska gitarrer, sjunger och skriver alla låtar. Sommaren 1998 var duon i USA och spelade, och nästa vår blev de uttagna som ett av 20 bidrag som gick vidare till final för Lilith Fair i Washington D.C.

Sedan ett drygt år tillbaka är Little Failures ett 6-mannaband som tillsammans spelar 14 instrument. Bland övriga instrument kan nämnas cello, fiol, bas, trummor, mandolin, penny whistle. Live har man kunnat se bandet på bland annat Kvarnen, Woody och Restaurangernas Dag i Kungsträdgården.

Bidraget heter "From above". Lolita Ray Lindholm har skrivit text och musik.

Mer information om Little Failures på www.littlefailures.com


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 30 aug 2001 16:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: