sourze.se

Bara lite lycklig just nu....

Smörvarning utfärdas. En totalt frosseri av modersstolthet för den som vill vara lycklig en stund.

Nu blir det smörigt, men jag kan inte hjälpa det...

Var just inne och nattade mina två små underverk. Den ena låg med Griseknoen tryckt mot kinden och nappen i näven, redo för en lång natts sömn. Den andra hade gjort en "pippi långstrump" i spjälsängen, med den blöjstinna baken upp i vädret. Klar signal om att det kommer bli time-out någonstans vid 5-tiden.

Och jag blev bara så varm i själen att jag var tvungen att få ur mig det. Mina väninnor har redan tröttnat på mina lyriska beskrivningar över mina barns framsteg, hyss etc. Men ni kära läsare är här frivilligt - ni kan sluta när ni vill och ni behöver inte ens gå in om ni inte vill det.

Hade just loggat ut efter en läs-sejour på sidan. Många roliga och bra artiklar, men samtidigt en ganska brutal bild av livet. Det var starka åsikter, tragiska händelser, provocerande historier, etcetera. Och det slog mig - ingenstans hittade jag något som bara handlade om att vara lycklig. Livet är faktiskt är vackert någonstans mitt i all bedrövelse och elände som ibland omger oss.

Mitt i denna harmoni så ligger det ändå en känsla av obehag - tänk så många barn som inte får vara barn, av olika anledningar. Men det är en annan artikel, och jag gör som Scarlett OHara - tänker inte på det som är obehagligt för "tomorrow is another day" slutrepliken i "Borta med vinden", om jag kommer ihåg rätt.

Så tillbaka till det sockersöta. Oavsett vad jag presterar i livet i övrigt, om pengarna tar slut, chefen är elak och cellulliterna når ögonbrynshöjd så har jag i alla fall lyckats med en sak so far...; två trygga och harmoniska fröknar.

Och hur skall jag nu sy ihop den här säcken... Inte tusan vet jag! Hade det varit på Poppius hade jag blivit utslängd för tid och evigheter sedan.

För att förekomma eventuell kritik - nej, detta är ingen artikel utan ett rent självfrosseri i min självgodhet i att vara en bra mamma. Och det unnar jag mig just nu!


Om författaren

Författare:
Lena Odell

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2001 09:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: