sourze.se

Tankeland del 2

Fortsättning på Tankeland del 1.

Tankeland del 2
Några dagar före jul kom hans fru ner till Leopoldwille. Han blev glad över att se henne. Det hade gått att halvår sedan han var hemma. Deras dotter var hos morföräldrarna.
Han hade gjort en minutiös genomgång av rummet för att ta bort eventuella spår efter Elise.

När de kom in slängde de ifrån sej väskorna och kastade sej på sängen. Där stannade de i flera timmar. Han hade berättat för Elise att hans fru skulle komma och hon hade sagt att hon inte skulle låtsas om honom ifall de kom till klubben. Vilket han inte hade den minsta tanke på.

Han visade istället upp allt annat som staden hade att bjuda på. Dagarna tillbringade de på Funabadet med hans kolleger och deras nedresta fruar. På kvällarna åt de på någon liten restaurang.

En kväll gick de till en grekisk restaurang. När de kom in såg han att Elise var där med en FN-soldat. Han råkade nästan i panik. Kvällen förflöt utan missöden tills soldaten försvann in på toaletten. Elise, som satt några bord längre bort, blinkade åt honom. Hans fru hade som tur var ryggen emot och såg inte när Elise pekade mot toaletten och körde kniven fram och tillbaka genom servettringen. Satmara, tänkte han. När hon följde efter mannen ut gjorde hon en rörelse med underkroppen och kastade en slängkyss åt hans håll.

- Vad tänker du på älskling, sa hans fru och tittade honom djupt i ögonen.
- På dej och hur vacker du är.
- Du gör dej bara till.
- Jag gör mej inte till för dej. Jag är det.
Det var han också, ärligt, men ändå kände han en oro över vad Elise nu gjorde.

När hans fru somnat gick han upp och ställde sej i fönstret och såg ner på Rue Albert. En natt hade han och Elise gått därnere. Läktare hade varit uppbyggda inför en militärparad. Man skulle ut och vädra kanonen. Elise hade sagt åt honom att sätta sej på huvudläktaren och därefter börjat marschera framför den. Inte en människa syntes till. Varje gång hon passerade honom slängde hon upp ett klädes-plagg på läktaren. I värmen var dessa få. När trosorna kom singlande tittade han nervöst neråt avenuen. Hon var magnifik där hon stod naken framför honom och gjorde honnör.
- Vill ni ha mej helt naken sir, skrek hon.
- För Guds skull kom hit, hade han väst tillbaka.
- I´m afraid you do dirty thing with me massa.
De älskade på hedersläktaren sittande på presidentens stol. De var så upptagna att de inte märkte jeepen som stannade framför läktaren förrän de kongolesiska soldaterna tutade och applåderade. Det kostade honom en slant att slippa arrestering.

Han tittade på sin fru i sängen och undrade om hon skulle kunna göra vad Elise gjort den gången och kom fram till att det var precis vad hon skulle kunna.

Hans fru stannade över nyår och sista kvällen befann de sig på nattklubben, trots att han försökt förhindra det. Inte för att han var rädd för att bli avslöjad av sina fulla kolleger, alla hade sina hemligheter därnere, nej han var rädd för vad Elise skulle hitta på.

Hon dansade hela natten framför deras bord, oftast ensam. Hon var berusad. Det var packat med folk i lokalen som bara lystes upp av ett fåtal röda lampor. Hans fru märkte ingenting. När hon blev uppbjuden passade han på att gå på toaletten. Elise smet in före honom och låste dörren.
- För helvete, vad gör du, skrek han.
- Du sa att du älskade mej och jag sa att jag älskade dej. Betydde det ingenting?
- Jag har ju sagt att jag är gift.
- Men inte att hon var vacker.

Hon kom närmare och han tog tag i henne. Hon slet sej och öppnade dörren.
- Tror du jag är en hora, skrek hon och sprang ut. Där hade han stått feligt leende inför väntande gäster. Han hade haft tur. Hans fru hade inte märkt något. Dagen efter åkte hon tillbaka hem.

Han bestämde sej då för att inte träffa Elise mer. Han älskade sin fru. Vad hade han och Elise för framtid?
Vad då framtid, tänkte han en vecka senare. Han var här nu och det var Elise också.

- Jag trodde du åkt med henne hem, white man. Hon hade på sej en klänning som var flera nummer för liten.
- Bra att du kom, sa bartendern flinande, vi var rädda att hon skulle spricka och rinna ut på golvet. Ta henne härifrån innan hon ställer till upplopp.

Elise följde honom ut i den tidiga kvällen. De tog hans Taunus och började köra omkring på måfå. Framför en villa i stans utkant stannade han. Villan hyrdes av en bekant till honom. Denne var på väg ut men sa att det var okej om han ville kliva på.
- Ta dej ett bad i poolen tills jag kommer tillbaka. Han fick syn på Elise i bilen och bugade överdrivet.
- Godafton miss Leopoldwille, välkommen till Chatau Suede.
Hon gick rakt genom huset och ut i trädgården. Han kände på sej att det inte var första gången hon var där. Hon tog av sej peruken utan att se på honom och dök sen ner i bassängen med klänningen på. Han klädde av sej och hoppade i det varma vattnet. De simmade runt ett tag under tystnad. Plötsligt ålade hon sej ur klänningen och flöt naken och svartglänsande i det blåa vattnet. Otroligt vacker. Han höll på att drunkna av åtrå och visste inte riktigt vad han skulle eller ville göra med henne. Hon kom långsamt simmande mot honom.
- Vi bildar en ö med våra kroppar,sa hon och omfamnade honom. De höll varandra tätt tätt och stängde för en stund ute allt som omgav dem. Hon viskade att han aldrig fick lämna deras ö. De stärkte den med kyssar. Byggde ögon-broar som han ännu kunde gå på.

- Här kommer John. Han ryckte till och lämnade i all hast Tankeland. Grabben kom instormande och hoppade upp i hans famn.
- I kväll ska jag skrämma dej till du dör, gammelmorfar. Hans dotterdotter kramade om honom. De hade ett varmt förhållande, han och flickan.
- Tack för att du finns,morfar.
- Det är jag som ska tacka. Man har ett behov av att behövas.


Om författaren

Författare:
jan westergren

Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2001 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: