sourze.se
Artikelbild

Svar från Stig-Björn

Har du tröttnat på att människor vägrar att inordna sig i de två lådorna "nyliberaler" eller "vänster"?

Vill du bli en knallpulverrevolutinär nätdebattör som antyder att hela samhällsutvecklingen är en konspiration av kosmodemoniska företag? Känner du dig lockad av utanförskapets svartklädda förgrämelse? Verkar Attac vara en vettig form av fransk protektionism? Tittar du på TV och surar över att du aldrig får vara med, annat än som statist i gräl-TV, eller som stenkastande vänsterfascist med rånarhuva?

I så fall bör du söka upp "Ingvar Strid" och tillsammans med denna gnaga på knogarna över tidens elände.

Eller kanske vill du hellre höra till dem "Ingvar Strid" ironiserar över? Sitta i TV-soffan och kommentera veckans händelser? Skriva spalter där du tycker exakt vad du vill? Hålla guruföreläsningar á 12 papp? Reta gallfeber på mallgrodorna i partietablissemanget?

I så fall rekommenderar jag följande meritering:

- Läs 1000 böcker
- Skriv 500 artiklar
- Håll 100 föredrag
- Skriv ett par böcker
- Skaffa minst en rejäl akademisk examen
- Håll dig med ett gränsöverskridande nätverk
- Försök falsifiera dina egna ståndpunkter, inte bara verifiera
- Säg vad du tycker, utan att snegla på andra

Priset kan bli högt - det fiiiiiiina folket kommer inte att gilla din bångstyrighet. Men du kommer också att kunna sova gott på natten därför att du gör det du tror på, du kommer att kunna dra dig runt på att en del uppskattar din ärlighet, och framförallt kommer du att få vara med och påverka samhällsutvecklingen efter eget huvud.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2001 16:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: