sourze.se

Har du läst Marcus artikel?

Debatten om de så kallade "snuskiga rubrikerna" fortsätter här på Sourze.

Marcus Priftis vill kanske fortsätta den debatten genom sin artikel "De som har läst denna artikel" Jag utgår ifrån det. Det finns något kittlande i "småsnuskiga" rubriker. Ni vet rubriker som andas sex i någon form. Inte konstigt egentligen. Sexualitet är något vi alla funderar över och som i allra högsta grad påverkar våra liv dagligen men ändå är lite tabu/skuldbelaggt.

I ett mediabrus som nästan förlamar en ibland fångar den typen av rubriker snabbare vår uppmärksamhet och lyckas urskilja sig från mängden. Jag utgår också ifrån att på Sourze vill man bli läst och uppfattad. Det är poängen.

Vår policy hitills har varit att inte ändra rubriker, om de inte endast verkar finnas där i syftet att leda in människor till sin artikel. Rubrik och innehåll ska överenstämma och så länge de gör det och den typen av artiklar blir mest lästa tja, då säger det en del om "human nature".

Men det imponerar inte alltid på oss i redaktionen. Sällan blir de artiklarna redaktionens val till månadens text och vinner 10 000 kronor. För det kommer alltid en tidpunkt när man längtar efter det lågmälda. Jag gör det i alla fall.

Jag har följt debatten bland läsarna. Sourze utgår ju ifrån er hela tiden och regler är till för att testas och ibland ändras. Vi håller extra koll nu och diskuterar de texter som kommer in utifrån rubriksättningen. Men det finns också en gräns för hur mycket man ska gå in och moralisera över skribenterna anser jag. Dessutom- vi i redaktionen läser ju allt som kommer in och merparten sedan sajten drog igång har inte haft "snuskiga" rubriker så för oss har det inte varit ett lika stort huvudbry. Vi har sett de andra artiklarna också. Plus att många av artiklarna med "snuskiga" rubriker är bra, det får inte heller glömmas.

Och i slutändan är det ett problem om man nu vill se det så för var och en, som individ att ta ställning till. Frågan är ju: Vad får dig att ticka och varför?


Om författaren

Författare:
Belinda Olsson

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2001 16:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: