sourze.se

Arla fyllkajor "förgyller" morgonen

Händelser, tankar om singel versus sambo, homoadoptioner och blandäktenskap...

Vaknar av att någon skriker, det är söndag morgon. Jag vrider mej runt i sängen och kisar med ögon fulla av John Blund-sand mot den elektriska väckarklockans röda siffror... faaan klockan är inte ens fem på morgonen.

Varför vaknar jag alltid för tidigt på söndagmorgnar när jag oftast inte behöver vara på jobbet förrän tidigast 8?

Vaknar och vaknar, det kallas väcks.
Vem är det som skriker?
Är det någon som är sjuk?
Någon som är i nöd?
Nu vaknar jag så att jag hör och förstår vad det är som skriks. Låter som när det varit sprit och uppbrott pågår från en misslyckad fest. Det är alldeles under mitt sovrumsfönster. En kvinna som pratar svenska och en man som pratar svenska och bryter på något annat språk.
På väg hem från en fest?

Kvinnan skriker i falsett.
Jag tar mej ur sängen och går mot mitt sovrumsfönster och drar undan gardinen. En lång kvinna med långt blont hår står bara några meter från mitt fönster, en lite kortare mörkhårig man står framför henne. Mannen bär en baby i sin famn.

Kvinnan skriker samma sak hela tiden, over and over again,
- Jag älskar dej, jag älskar ju bara dej... ÄÄÄÄLSKLING!

Mannen skriker:
- Du har kallat mej svartskalle, det gör dej till en svennehora, för du har knullat en utlänning!
Kvinnan gråter och skriker i falsett:
- Jag har aldrig sagt det ordet, backa bandet, backa bandet!
Mannen skriker att han inte är något jävla pendeltåg som bara kan backa.

Pendeltåg? vad fick han den liknelsen ifrån ?
Mannen vrålar att hon är ett blatte-luder som legat med honom. Han kallar sej själv blatte genom att kalla sin flickvän och troligen barnets mor för blatteluder! Han skriker att hennes svenska låter som hans svenska nu för tiden och det visar att hon är en blattehora, ett jävla luder som ligger med utländska män.

Jag behöver inte ens tjuvlyssna för dom skriker så högt att hela kvarteret är troligen vaket nu. Dom skriker så högt att jag undrar om barnet sover eller om det skriker, barnet kan nog skrika för föräldrarna skriker så högt att barnet kanske inte hörs, eller kan barnet sova genom ett gräl av det här slaget?

Brukar dom gräla och babyn är så trött att den sover genom vad som helst? Jag kryper ner i sängen och försöker dra täcket över huvudet, det går inte att stänga deras skrik ute och jag är nu helt klarvaken. Kvinnan börjar nu låta annorlunda, gråter hon så att hon inte kan prata?

Hon låter högljutt och det är bara ljud. Jag går upp och ser dom inte längre, dom står i ett buskage delvis dolda.
Det har pågått i 20 minuter nu och jag tänker på babyn och ringer till polisen och ber dom om hjälp. Mår illa när barn är inblandade.

Jag tycker jag har gjort mitt och kryper tillbaka ner i sängen. Har polisen kommit? Jag vill inte gå ut och blanda mej i, för folk blir oftast bara förbannade och behöver en myndighetsperson som säjer åt dom.

Nu hör jag dom på andra sidan huset, dom har gått runt och kvinnan bara låter, men inga ord, gutturala läten, precis som ett djur i nöd, jag går upp och tittar om det har hänt något värre än ordduell.

Nu bär hon babyn och mannen går därifrån.

Hon går efter och det enda som hörs är - älskar dej. Han har nu ryggen emot och skriker ohörbara saker. Polisen har kanske varit här nu eftersom dom går och dom inte skriker så högt längre?

Jag kan inte somna om, ligger klarvaken och tänker tusen tankar, tänker på att ibland är det bättre att vara singel när det är så där parsamheten är.

Och varför skulle inte homosexuella kunna få adoptera? Det måste ju vara 100 gånger bättre med två pappor som vill ha en och värnar om en. Sen om man inte tycker att homosexualitet är naturligt, det gör inget, bara man respekterar och älskar varandra.

Blandäktenskap, är det nyttigt?
Olika kulturer och olika språk.
Påverkar omgivningen så att även om man har bra förutsättningar och verkligen älskar varandra, så kan det skita sej för att man inte bara kanske har språk och kulturella problem utan också omgivningens granskande ögon och åsikter.

Det är tur att man är för gammal att skaffa barn och att man gillar rätt sorts kön enligt bibeln och att min "dejt" dessutom har samma kulturella bakgrund som jag.
Så vi får väl hitta på något annat att gräla om när vi ska gräla, kanske kan ha några språk gräl i framtiden eftersom hans förstaspråk är mitt andra språk?

Hoppas babyns föräldrar har försonats i dag och att babyn har det lugnt nu.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2001 10:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: