sourze.se

Barnmisshandel av värsta sort

Den värsta barnmisshandel man kan tänka sig pågår i våra vardagsrum, mitt på ljusa dagen och med oss själva som passiva åskådare.

Det jag talar om är ett av USAs populäraste talkshows. Ja just det jag talar om Jenny Jones. Med jämna mellanrum så släpas ett antal djupt deprimerade och mentalt svårt skadade ungdomar inför en tv publik som mer än något annat liknar en medeltida mobb. Jag skulle gissa att det är deras mediakåta mammor som på detta sätt söker "hjälp" åt sina vanartiga ungar. Dessa ungar utsätt för de grovaste tänkbara påhopp av den "välmenande" och i psykologi utbildade publiken. Det är grymt att se dessa ungars ansikten så tomma på hopp och på brist av kärlek.

Trettonåringar med ansikten som utstrålar en sådan hopplöshet att det känns som att få ett slag i ansiktet. Ingen enda i detta program frågar efter mammornas, eller för den delen pappornas skuld i det hela. De sitter allt som oftas som heliga madonnor som i spelad förtvivlan vrider sina händer, och det är dem som man ska tycka synd om, inte ungarna.

Den här typen av problem skall inte saluföras inför allmänheten, det är liv vi leker med på detta sätt. Att inte amerikanarna fattar det är jag inte förvånad över, men vi borde se oss för goda för det. Förbjud denna talkshow i Sverige, så länge vi visar den här typen av program så medverkar vi i det tysta till denna misshandel av unga människor. Dessutom så anser jag att det är en osedvanligt fördummande form av underhållning, och därför så har den inget berättigande.


Om författaren

Författare:
anne persson

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2001 13:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: