sourze.se

Den enda lösningen: sänkt alkoholskatt

Är det ett tjyv- och rövarsamhälle vi vill ha, där människor utsätts för rån av systembutiker och kapningar av transporter med de konstruerat "värdefulla varorna"?

Då ska vi fortsätta på den inslagna högskattemodellen. Något liknande hör man aldrig talas om från de övriga länderna inom Europeiska Unionen.

Vill staten ta tillbaka förlorade "marknadsandelar" så finns det bara en lösning: Sänkt alkoholskatt! Vi alla här ute i verkligheten vet att 100 kronor per liter är ett pris som svensken accepterar, så det är på den nivån Systembolaget måste lägga sig.

Därefter är det information om sunda alkoholvanor och moraliska regler, som att inte misshandla kvinnor, att inte langa och köpa ut åt minderåriga, inte köra rattfulla, kort sagt, kunna nyttja alkohol som vuxna människor. Staten visar då på handlingskraft för att bekämpa den svarta marknaden.

Den här situationen hade aldrig behövt uppstå om politikerna inte varit så verklighetsfrånvända och kunna acceptera människorna som de är!

Sluta med överförmynderiet och börja behandla folket som vuxna människor! Eller kan det vara så att roten till det hela är som man säger i det gamla talesättet: Genom sig själv känner man andra!


Om författaren

Författare:
Jan Fredriksson

Om artikeln

Publicerad: 07 aug 2001 14:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: