sourze.se

De orimliga spritskatterna

Fortsatt fasthållande vid höga alkoholskatter kommer ofelbart att leda till en ökad kriminalitet och höjd alkoholkonsumtion!

1 Att ha stora mängder alkohol med sig hem efter shoppingresor till kontinenten gör att man frestas dricka oftare än normalt.

2 Med en EU-ranson som vida överstiger den egna årskonsumtionen varje gång vi reser kommer medelsvensson att upptäcka en ny inkomstkälla och börja konkurrera med Systembolaget.

3Systembolaget kommer att mista sin roll som försäljningsställe och då kommer vi att ha noll koll på
på alkohol.

Nykteristernas blinda tro på den bästa av alkoholpolitik,
"den svenska modellen", kommer att leda till oöverskådliga konsekvenser. Man skapar alkoholism och ökar kriminaliteten.

Hur länge ska vi tåla att vår alkoholpolitik dikteras av en samling nykterister i den svenska riksdagen?

Nu är det dags att vi måttlighetskonsumenter säger ifrån och börjar att aktivt välja de riksdagsledamöter som har åsikter som överensstämmer med majoriteten av folket!

Vid nästa riksdagsval så tar vi reda på vilka kandidater
som är emot en anpassning av alkoholskatterna till europeisk nivå, så stryker vi dem från valsedlarna. På detta sätt kan vi få in folk i riksdagen som inte vill spela överförmyndare åt vuxna människor, det svenska folket. Folkets vilja avspeglar sig inte i riksdagen, där råder omvänd majoritet jämfört med befolkningen i övrigt.

Folkhälsoargumentet håller inte längre eftersom högskattemodellen endast avhåller hälften av folket att handla på Systembolaget. Även höginkomsttagare kan bli alkoholister!

Systembolaget är för tillfället en exklusiv butik för etablissemanget, liknande de gamla intershop-butikerna i det forna Östtyskland.

Regeringen har gjort det till en klassfråga att kunna köpa våra starkvaror legalt och till ett rimligt pris. Alla klart tänkande människor vet att ett förbudssamhälle till sist motverkar sitt eget syfte och får oönskade effekter!

Alla dricker idag den mängd alkohol de anser sig behöva och den är inte alltid av bästa kvalitet utan ibland rent av livsfarlig. Men det verkar vara något som regeringen kan leva med bara man kan behålla högskattemodellen. Tillgängligheten är 100 procent 24 timmar om dyngnet 7 dagar i veckan.

Alkoholskatterna måste sänkas, ja, till och med halveras, så att det blir ointressant att handla utanför Systembolget!

En regering som envetet håller fast vid förbud, särbestämmelser och högskattemodellen istället för information, prisanpassning och avreglering, gynnar den svarta marknaden!


Om författaren

Författare:
Jan Fredriksson

Om artikeln

Publicerad: 07 aug 2001 09:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: