sourze.se

Escortservice på nätet

Reportage
Skara runt på tre veckor, del tre.

- Du har sett "Cocktail" några gånger va, Steve?
- Njaa, kan inte jonglera så bra, svarar han ödmjukt.
- Vilket är den godaste, starkaste, billigaste drinken ni har? frågar jag och medans Steve funderar kommer jag på fortsättningen:
- Är det en pint absint kanske? Jag får nått banansmakande med juice i som slinker ner som saft, Steve smakar av den med en cocktailpinne. Jag tar en sipp, god som attan, den är lite rödfärgad av tranbärsjuicen och jag funderar på ett bättre namn än Steve-special som skulle passa om jag lyckas locka hit överklassbruden från Österlen. Ber Steve om fyra tior till cigarettautomaten och säger att jag vill ha tillbaka pengarna för drinken med ett beskt ansiktsuttryck. Han tvekar en halv sekund innan han förstår att jag skojar.

- Nej då, den var guld, säger jag sen och går bort och köper cigg.

Steve säger att han själv inte tål Marlboro 100, men jag har själv utrönt ämnet noga med hjälp av blindtest, brevvåg, avskurna filter och stoppur. Mera rök i dom långa helt klart och samma smak.

Jag fördjupar mig i sista minuten-rapporterna inför lördagens V-75 omgång. Eftersom jag till och med finner gulddivisionen svårlöst bestämmer jag mig för att inte spela. Klunkar i mig drinken som växer för varje skvätt och tittar lite förstrött i GT:s nöjesdel där nån hopplös krog påstås bli jätteinne en kväll i veckan för att "Steffe & Mongo sköter cd-växlaren" då. Den är väl på random antagligen, tänker jag. Och nån mat har dom nog inte serverat sen Kalle Ballonka gick hädan. Prövar ett tyst: "gououd va domt.." och smackar lite. Bestämmer mig för att avsluta med en stor stark, betala och gå.

- Back to basics, säger jag och pekar på fatölen, Och så får jag betala också... och lämnar fram Visakortet. Steve ger mig notan. Jag tycker beloppet ser lite mysko ut, förut brukade jag säga att det här var enda stället där jag får dricksen men nu börjar det nästan bli löjligt. Tre öl, tre drinkar och fyra tior för 177 spänn. Inte tior tequila visserligen men ändå. Och då kan jag ändå inte ta gift på att jag blev inte bjuden på ett absintshot. Hmm, hur skulle det se ut förresten? Både grammatiken, handlingen och alkoholen gör att det snurrar i huvudet på mig så jag droppar ämnet.

- Side Caren bjöd jag på, säger Steve urskuldande. Jag har aldrig förstått vitsen med att byta vare sig pengar eller låtsaspengar mot varann men innerst inne förstår jag ju att det kan ha med bokföring att göra. Inte siciliansk förståss men italiensk kanske. Så jag nöjer mig med att plita ner tre kronor dricks på slitsen, förklarar att det ska ses som en symbolisk summa men att jag kommer igen och lämnar Puben för nu ska det spelas "Lyckohjul". Genom någon underlig förordning blev nämligen de s k varuspelen i folkmun pokermaskiner tillåtna igen efter några månaders förbud bara man döpte om dom till Lyckohjul. Och förutom kulturell underhållning av skiftande karaktär läs. Eldkvarn, var där en gång i alla fall... så finns det Lyckohjul på Plåten några hundra meter bort.

Tyvärr brukar båda hjulen vara upptagna av en övervintrad Haga-flummare som sitter och spelar på båda två samtidigt. Med polkafrilla och progressiva glasögon i dubbel bemärkelse sitter han där och ser ut som han spelade keyboards i Yes på nån alldeles för lång 70-talskonsert. Men denna gång är den ena ledig, han har väl nån slags halv paus. Jag hinner slänga i en spänn i apparaten till hans stora förtret, ger honom en triumferande blick och går och köper öl.

Visserligen har all alkohol börjat ta ordentligt vid det här laget men dom här knapparna klarar jag av i sömnen. Visserligen dubblar man väl på nån trea eller dam nån gång men inte så ofta så att stör. Ser lite missbelåtet att flummaren kommit upp i 1 500 "poäng" på några halvvågade dubblingar. Två, tre tryck senare ser jag att jag lyckats få in en royal. Det tar några sekunder innan jag förtår att jag verkligen är en massa "poäng" rikare. Avrundar till ett lämpligt tal och går till en bartender och får det hela löst. Känner mig ändå inte helt nöjd för natten, inspirerad av "American Psycho" går jag till minutenautomaten på andra sidan torget och tar ut 200 "riktiga" poäng till en västkusthamburgare och ytterligare en stunds förströelse på korvmojjen. Lyckas vinna lite även där efter försiktigt spel och "kungen i baren/royalkungen" vandrar nöjd hemåt.

Kommer hem, vittjar mail och mess. Inte så mycket av värde, söker med det vanliga geografiska och åldersmässiga fönstret. Plus att dom ska vara on-line förstås. Upprymd och berusad som jag är har omdömet fått sig en törn. Så när två "trevliga flickor" vill bjuda ensamma killar på "intima och mysiga fester" tänker jag bara: "Ahaaa... tiden äer our leed... ", men på rätt sätt för en gångs skull, "inte såa dooummt". Jag mailar ett svar där jag skriver att: "Jag kommer gärna, men bara till Linné eller Andra Långgatan och helst till Puben, för att få mig in till city behövs det vilda hästar och såna fullblod är ni väl inte".

Jag får ett snabbt svar där dom undrar om jag har nått mobilnummer. "Nej, inte en gång till" tänker jag. Ska jag än en gång gå miste om en stunds social gemenskap och en lyckad dejt bara för att jag tillhör de olyckliga sjutton som inte har en mobiltelefon. "What the hell, what the heck..." säger jag till mig själv, knackar ner hemnummer och loggar ur. Går det så går det... och jag är ju rätt så svår att utöva telefonterror mot för att uttrycka saken milt. Lägger mig på slafen, sprätter bort endagslinserna och börjar slumra in. Sen ringer telefonen.

Går upp, svarar sömnigt och hör en pigg röst med omisskännlig dialekt. Kan sen heta linjen-tiden pladdra med vem som helst om vad som helst, men den här är ovanligt lättpratad. Jag pratar vitt och brett om mina erfarenheter av hennes barndomsstad och en närliggande idrottsanläggning. Om tjejer i leopardbyxor och en tikägares reaktion när mitt exs blandrashund tjuvbetäckte hennes schäfer. Vi bestämmer träff på puben kl 21 dagen därpå. Jag lägger på luren, lägger mig och somnar snart in, ganska nöjd.

Vaknar som vanligt tidigt morgonen därpå. Känner mig ovanligt fräsch. Sätter på vatten och gör en kopp "reptiltunge-té" som jag fått av några käcka praktikelever. Kopplar upp mig, ser att jag fått mess från en av dom "trevliga" flickorna. Samma som jag pratade med. Läser det snabbt. "Ahaaaa... såou doommmt.. " tänker jag men inser att jag nog varit otroligt berusad igår. I träffen ingår eventullt nämligen byte av "poäng" mot handling, och hon undrar om jag fortfarande är intresserad.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 01 aug 2001 15:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: