sourze.se

Men bada då för i helvete!

Mitt "här-ligger-jag-och-njuter leende" övergick till ett fasande gap.

Semestertiderna är här! Eller för vissa så är semestern redan över... visst var/är det sköööönt?! Man kopplar riktigt aaaav under semestern... yeah right! Man tänker så ja, när man går från jobbet den där sista dagen innan sina lediga veckor. "Nu är den äntligen här, semestern. Gud vad skönt jag skall ha... bara soooova på morgonen!"

Det är bara det att när de lediga veckorna börjar så har man fullt upp med att hinna med allt man inte hinner när man jobbar. Man HADE planerat att bada o sola. I stället rensar man garderober, möblerar om, storstädar, stor handlar, lämnar in saker på reparation som har legat på "skall göra det snart" hyllan sedan förra semestern, fixar alla saker som man har lovat alla andra att fixa, med mera med mera.

När jag plötsligt upptäckte att jag befann mig i den sista semesterveckan så slog det mig att jag inte alls hade latat mig som jag hade tänkt från första början. Jag kände mig inte alls utvilad.

Efter cirka en sekunds betänketid tog jag mitt pick och pack för att ta mig ner på stranden. Jäktade i väg med ilfart till affären för att göra mina "strand-inköp" som bestod av en Äppelmer, ett päron och kanelbullar... hääär skall det "softas". När jag kom till stranden så ställde jag mig vid kanten av badplatsen och tittade ut. Vattnet såg skönt ut, barnen tjöt av skratt vid strandkanten. Några spelade volleyboll lite längre bort.

Jag suckade en härlighetssuck. "Nu skall jag bara slappa" tänkte jag. "Detta blir perfekt". Jag tog av min strandkasse från pakethållaren på cykeln och började söka efter en lämplig plats till mig att slå ner min stora rumpa på. "Där, det där blir perfekt!" Jag lade ut mitt badlakan, satte mig ner och plockade fram mina inköp, sedan lade jag mig ner.

Lagom till att jag lade armarna bakom mitt huvud för att gossa mig i sol, bad, skratt och värme så kom den värsta regnskur på hela sommaren... mitt "här-ligger-jag-och-njuter leende" övergick till ett fasande gap. Där låg jag... alla andra började packa i hop... inte jag.

"Neeee... jag SKAAAA sola" tänkte jag tjurigt. "Det slutar nog snart, jag har ju för fan semester" intalade jag mig själv. Jag började känna vattnet tränga sig in i min hårbotten från vattenpölen som bildat sig under mitt huvud.
Jag satte mig upp med en suck, stirrade surt på vattnet som nu mer såg svart ut. "Något jävla regn skall inte få förstöra min semester" tänkte jag!

Ingen fanns kvar... där satt jag på mitt badlakan i min bikini. Jag kunde inte hjälpa det men läpparna började le igen. Leendet drog sig sedan vidare till ett skratt... Jag lutade mig tillbaka och bara skrattade... I tankarna for filmen "Vi hade i allafall tur med vädret" när barnen har tjatat en hel dag om att de vill bada, när de sedan får bada så vill dom inte efter det är för kallt. Pappan säger till dom "Men bada nu för i helvete!"

- Jaaaa, bada då för i helvete sa jag till mig själv och sprang ut i vattnet.


Om författaren

Författare:
Nettan Holmström

Om artikeln

Publicerad: 23 jul 2001 11:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: