sourze.se

Den store ledaren ordförande Alf

I Nordkorea har de ordförande Kim Jong-Il. Kristdemokraterna har ordförande Alf. Båda dyrkas.

Jämförelsen verkar kanske halsbrytande. Men är den det egentligen. I Nordkorea dyrkas Kim Jong-Il. Men hans position grundas på att människor är avskurna från omvärlden och hjärntvättade och att ledaren och hans kommunistparti har en diktatorisk maktapparat till sin hjälp.

Så är inte fallet för Alf i kristdemokraterna. Desto märkligare att medlemmarna tycks dyrka honom för alltid. Alf blev nyligen omvald för 29:e gången. För de flesta ÄR Alf Svensson liktydigt med kristdemokraterna. Hur många kan namnge två, tre andra kristdemokrater?

Märkligt att ett parti med drygt 10 000 medlemmar inte kan hitta en annan partiledare. Har Alf och hans lojala anhängare fått ett sådant grepp om själarna i partiet att de inte kan tänka sig något annat än att följa sin ledare och frälsare tills han lämnar detta jordeliv?


Om författaren

Författare:
Lennart Hallengren

Om artikeln

Publicerad: 11 jul 2001 09:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: