sourze.se

Mer av läckra tjejer och fotboll

En sån EM-final! Det mest spännande jag sett. Ni gubbar som styr fotbollsvärlden, satsa pengar på tjejerna.

Nu nr det visats så mycket damfotboll på TV från EM i Tyskland har det väl gått upp för de flesta att de svenska tjejerna verkligen kan spela fotboll. Det sorgliga är dock att Svenska Fotbollförbundet och klubbarna satsar så lite pengar och lägger så lite engagemang på att få en stor publik till matcherna. Och för att inte tala om att få sponsorer att begripa att satsa reklampengar på fotbollstjejerna.

Det gäller att få upp ögonen på folk att våra fotbollstjejer är läckra. De spelar läcker fotboll och de är läckra att titta på. Det är väl inte fult att säga så? Visst tycker många tjejer som går på fotbollsmatcher och kollar på herrlagen att till exempel Zlatan, Andreas Andersson och Kennedy Bakircioglu är läckra att titta på i mer än ett avseende.

Men det är ju gubbar som styr i fotbollen och i företagen som sponsrar. De måste nu fatta att tjejfotbollen är framtiden. I USA har de fattat. I deras elitliga kommer publik i tusental, till och med tiotusental. Här hemma kommer i regel några hundra. Så är det i i min hemstad Malmö. Malmö FF:s damlag är i topp. Publiken är i bästa fall 500. de enda som satsat är Umeå där flera stjärnor som Hanna Ljungberg, Malin Moström och Tina Nordlund spelar. Till Umeås hemmamatcher kommer åtminstone 1500.
Damfotbollen måste få åtminstone någorlunda lika villkor jämfört med herrarna.

Så ni gubbar som styr i klubbar och Fotbollförbundet. Betydligt mer engagemang och pengar till fotbollstjejerna vill vi se.


Om författaren

Författare:
Lennart Hallengren

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2001 12:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: