sourze.se
Artikelbild

Ett blandband på stranden

En liten historia om att hämnas i tanken med schysst musik.

Jag ligger och läser på en strand. Solen värmer, 23 grader i vattnet, säkert 15 meter till närmaste beliggna handduk. Små vågor som slår i strandkanten är det enda som hörs. Då kommer ett grabbgäng från Gävle eller Karlstad eller något och lägger sig en meter ifrån mig.

Sedan tar det bara två minuter så drar de fram en bandare och sätter på "Sommaren är kort" följt av "Ta mig till havet". De har nog köpt Absolut sommar 14 på macken på väg hit. Jag skakar av återhållen ilska och förbannar att det svenska rättssystemet inte tillåter mord.

Det finns tre lösningar på mitt problem: 1 packa ihop och åka hem; 2 ignorera helvetet och 3 överrösta de jävlarna.

Jag väljer givetvis nummer 1, men borde ha valt 3:an och haft med mig bilstereon med två rejäla PA-högtalare och ett bilbatteri i väskan. Sedan skulle jag tagit fram kassetten som jag satt ihop just för detta ändamål:

Velvet Underground - White Light/White Heat
Suicide - Ghost Rider
Joy Division - Transmission
The Stooges - No Fun
The Ramones - I Wanna Be Sedated
Black Sabbath - Black Sabbath
Little Richard - Keep-A-Knockin
Motörhead - Leavin Here
Bo Diddley - Diddy Wah Diddy
Bob Dylan - Most Likely You Go Your Way And Ill Go Mine

Det börjar högt, hårt och monotont för att sedan svänga lite mer ju närmare slutet man kommer. Dylan får sista ordet när idioterna redan har åkt.


Om författaren

Författare:
Andy Es

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2001 09:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: