sourze.se
Artikelbild

Red Bull ger dej vingar

En fjäder blir till en röd tjur, eller?

Hörde ett rykte för ett halvår sen om att en kollega på mitt jobb har goda vänner som har goda vänner som har goda vänner som mist sin dotter på grund av hon blandat alkohol och Red Bull och att det ändade hennes liv.

Eftersom jag tycker att det är intressant med "urban legends" skrönor så lyssnade jag ju på historien men gav den inte så mycket trovärdighet då den vandrat ett tag.

Föräldrar som förlorar ett barn vill ju också hitta en orsak för att ha något att projicera sin sorg mot och kanske behöver ett objekt att rikta sin sorg/ilska mot för att bearbeta. Eftersom jag är bekant med skrönor så tänkte jag att det kanske inte ens har hänt utan kanske är ett rykte som varit en fjäder och blivit en röd tjur. Men varje gång jag ser Red Bulls reklam om att Red Bull ger dej vingar så tänker jag på detta, man kanske får vingar på riktigt av Red Bull?

Tanken slår mej att kanske till och med reklamen kan ha varit den som startade det rykte jag hörde eller var det inte ett rykte?

Nu slår jag upp Aftonbladet på morgonen och läser att: tre unga kan ha dött av Red Bull. Förresten slår man upp tidningen nu för tiden när man läser på webben? Never mind. Jag läser vidare att i Norge och Danmark sä är Red Bull till och med förbjuden, varför har ingen berättat det i Sverige?


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 06 jul 2001 12:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: