sourze.se
Artikelbild

Prinsessan "Maddes" svek

Jag hade hopp om Madeleine. Men så blev det en festfixare...

Den yngsta av kungabarnen. Den vildaste. Och folkligaste?

Jag blev så besviken när hennes nye pojkvän presenterades i skvallertidningarna och kvällspressen. Det var inte Jörgen från Störlinge eller Stefan från Hjärpestad. Istället avslöjades att en festfixare från Östermalm vunnit den unga prinsessans hjärta.

Festfixaren är bara att gratulera, Jörgen från Störlinge och Stefan från Hjärpestad att beklaga. Det hade varit roligt med en riktig karl på nobelmiddagen, en man med skit
under naglarna. En kroppsarbetande Svensson som skulle kunna rört om lite bland Östermalmsynglingarna med pappas plastkort på fickan.

Madeleine får förstås välja vilken pojkvän hon vill. Det har varken jag eller någon annan med att göra. Det är den fjäskande och inställsamma svansen kring kungabarnen som jag har svårt för. Kalla det klasskamp eller va tusan som helst, men snobbiga överklassungar står inte högt på min lista.

När jag gjorde lumpen hade vi en kille i min pluton som var född med Rolex på handleden. Varje måndag kom han till flygflottiljen i pappas BMW, iförd sidenskjorta. Det bästa med militären är att de 40 procent av grabbarna som rycker in i lumpen gör det på samma villkor.

Varje måndag fick bankchefens son hänga av sig sviden och ikläda sig samma gröna mundering som oss andra snickare, murare och bönder. I början hade han svårt med att uträtta sina behov på "stocken", var snorkig och försökte köpa sig fri från nattpass. Men det blev jädrar i mig karl av honom också. När vi muckade var bankchefens son en populär kille i gänget. På muckarskivan berättade han för mig att lumpen var det nyttigaste han gjort:
"Jag menar, jag har alltid gått på privatskolor och umgåtts med andra rika grabbar och tjejer. Man får en speciell stil", erkände han.

Om jag känner Jörgen från Störlinge och Stefan från Hjärpestad rätt så hade de inte alls haft någonting emot att uppfostra prinsessan Madeleine i folklighet. Och om den vackra prinsessan ville ta en fika med en simpel skribent skulle jag väl kunnat offra mig...


Om författaren

Författare:
Peter Boström

Om artikeln

Publicerad: 25 jun 2001 11:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: