sourze.se

Vänsterhatare?

Nyligen blev jag här på Sourze anklagad för att hysa ett djupt hat mot vänstern.

Förvisso ligger inte min politiska hemvist på vänsterkanten, men att hata? Hat är för mig när svarta masker åker på och det kastas sten, misshandlas urskillningslöst eller saboteras för sakens skull. Det är hat! Att däremot höja en kritisk röst mot etablerade organisationer som ligger till vänster på skalan kan inte vara hat.

Jag försöker i mina inlagor att - som säkert de flesta andra engagerade människor som skriver här på Sourze - belysa missförhållanden. Ett stort missförhållande utgörs i mina ögon av att protestorganisationerna samtliga vänsterideologiska som var aktiva i Göteborg inte på allvar tagit avstånd från och vidtagit tillräckliga åtgärder för att förhindra våldet från extremisterna.

Jag upplever också en skrämmande subjektivitet i flera utav artiklarna här på Sourze - och i annan massmedia - där det skrivs om hur polisen provocerade fram konfrontationerna. De av varandra oberoende källor jag talat med om Göteborg har samtliga lämnat uppgifter som ger intrycket om en stor återhållsamhet från polisen.

De grupper som anser att polisen provocerar genom sin närvaro är redan från början ute i ogjort väder. Varför undanbe sig polisnärvaro om avsikterna är fredliga? Detta tyder ju enkom på en önskan om helt fria händer. Polisen finns idag närvarande vid de flesta demonstrationer eller manifestationer och finns där för demonstranternas säkerhet och för samhällets och medborgarnas säkerhet.

Självkritiskt måste dock även sägas att den upprördhet jag -med så många andra - kände i och med och efter Göteborgsmötet har gjort några av mina kommentarer något koleriska och jag vill därför passa på att be om ursäkt för dessa och hoppas att jag inte väckt allt för stor anstöt.


Om författaren

Författare:
Johan H. A. Okker

Om artikeln

Publicerad: 23 jun 2001 09:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: