sourze.se
Artikelbild

Man skiter inte där man äter

Hyckleriet når nya höjder och krokodiltårarna flödar i toppmötets efterdyningar.

Aktiva och demonstrater gråter nu ut offentligt efter kaoset i Göteborg.

- buhuu... det är några få idioter som förstör för oss andra.
- buhuu... media rapporterar ensidigt bara om våldet.
- buhuu... polisjävlar.
- buhuu... grisjävlar.
- buhuu... provokationprovokationprovokation.

Vi har hört den förut. Och den börjar bli riktigt tråkig, visan.

Att en tidning väljer att rapportera om rikets största kravaller någonsin istället för att ägna 12 sidor åt ringdans, hålla handen och Falun Gong-föredrag är ju om man tänker lite på det inte speciellt förvånande. Det intressanta är att talesmän/kvinnor för allehanda inblandade rörelser verkar lika chockade varje gång deras budskap försvinner på grund av huliganism.

Organisationer som verkar för ett rättvisare samhälle, för "rätt" sorts globalisering, mot kapitalism, för sociala förändringar etc kämpar livet ur sig för att jag som väst-medborgare ska lyfta på min feta häck och aktivera mig. Men om samma organisationer inte ens orkar rensa ur sina egna led från dom som enligt utsago bara förstör, hur ska jag kunna ta deras ord om "icke våld" och engagemang på allvar.

Att låta ett stort antal maskerade aktivister gå med en fredlig manifestation på lördagen när man samtidigt är fullt medveten om vilka som gjorde vad och när under fredagen är helt tokigt om man försöker bygga trovärdighet hos Svensson.

Om killarna från klassrum 702 mitt emot dom ryska fältbiologerna kommer och frågar:
"Entschuldigen Sie, haben Sie möglicherweise ein bisschen Gas für mich?"
Utgå då inte från att dom ska tända utegrillen och ha sojaburgarparty. Iallafall inte om det menas allvar med uttalandena om fredliga demonstrationer.

När jag bevittnar hela spektaklet från första media-parkett så luktar det tal med kluven tunga. Klarar man inte av att bevisa för Europa att det går att demonstrera mot EU/kapitalism utan kravaller får man vänja sig vid att existera i kontinuerlig förtroendekris och medialt mörker. Så enkelt är det.

Man skiter inte där man äter.
Man slåss inte där man demonstrerar.


Om författaren

Författare:
Fredrik Ragnar

Om artikeln

Publicerad: 19 jun 2001 10:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: