sourze.se

Busmans vacation

En stockholmares tankar om Göteborg.

Jag har aldrig varit där, i Göteborg alltså, jag skulle lifta dit en gång när jag var 15 år men polisen stoppade mej halvägs ner och tyckte inte att det var lämpligt för en 15 åring att lifta mitt i natten till Göteborg och körde mej hem, sen blev det bara inte av.

Nu sitter jag här och följer händelserna via massmedia,
Jaha, det är en massa gubbar och tanter på konferens i GBG,
Om dom kontaktar mej nästa gång så kan jag hjälpa dom att sätta upp en telefon konferens eller en mailing lista.
Fast då får dom ju inte åka runt och se världen för våra pengar... Busmans vacation som det heter, åka runt och se världen och samtidigt ha betalt,
betalt i STORA pengar,
MINA pengar,
DINA pengar.

Sist var dom i Älvsjö i Stockholm, och jävlar vilka köer det var till mitt jobb den morgonen bara för att dom behagade ha sin busmans vacation i Stockholm den gången.
Jag satt på tomgång och kröp i över en timme där det normalt tar 10 minuter. Det är inte samhälls ekonomiskt försvarbart att ha dessa stora konferenser som stör mer än de gör nytta.

Att kasta sten är inte ett demokratiskt tillvägagångssätt, och det drabbar bara oss själva som får betala via skattesedeln och via försäkrings bolagen.

HALLÅ! Mina försäkringar är redan nu dyra nog så släpp stenarna!

Jag kastar ord istället, fast vad bryr dom sej om det,
bussförare Persson & company?

Att se bussförare Persson malligt pysa och smälla med hängslena som en grosshandlare över att ha fått ha stor besök det ger inte mera till oss vanliga människor.

Ååååh titta på mej här är jag med Bush!
Ååååh titta på mej här är jag med hela EU!

In med tummarna innanför hängslena, spänn ut hängslena och smäll av dem.

- Snälla busschauffören, några har tryckt på knappen och vill inte åka med i Europa bussen längre, vi vill åka i hela världenbussen och handla med ALLA länder för det finns något utanför Europa också som vi kanske missar om vi löser Europa biljett enbart.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 19 jun 2001 09:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: