sourze.se

Superfitta

Höna, kyckling, muff eller kissemurra?

Jag talar om mitt kön, jag är kvinna. Fitta ska tydligen betyda våt ängsmark. Jag skiter i vilket för fitta är fult, fult, fult. Så, vad ska jag säga till min dotter? Nåt som hon helst slipper få slängt efter sig i skolan en dag.

Kyckling? Höna? "Och nu ska mamma tvätta hönan".
Nej tack. Vem kom på det utrycket i överhuvudtaget? Muff? Låter som ett rattskydd i en slemmig raggarbil fylld med Wunderbaums - en sån ska hon inte ha. Framstjärten? Från stjärten kommer väl bajs? Stjärten? Ajabaja. Stjärten sitter där bak - är du rädd för att säga ett könsord? Nej, jag vill ha något fint att säga.

Mutta? Venusgrotta? Vagina? Skåra? Skatt? Mus? Snäcka?
Nej, jag vill inte reflektera till nåt djur. Skåra kanske, det är väl rätt okej? Eller ska jag säga super fittan eller fina fittan? Jag menar vad säger killarna egentligen där i sovrummet när det hettar till? "Jag älskar din kissemurra"?

Nej, då föredrar jag plötsligt ordet fitta. Vad säger gynekologerna egentligen? Jag kan inte minnas att de någonsin nämnt vare sig mutta eller venusgrotta eller fitta för den delen. Jag antar att de inte säger så mycket mer än att man kan klä av sig och att de ska undersöka livmodern. Så jag tar Prismas nya uppslagsbok från 1994 till hjälp. Men där hittar man varken ordet fitta, mutta, venusgrotta eller snopp så där fick jag inga nya alternativ. Söka på internet det tänker jag då inte göra.

Nej, det får nog vila tills vidare.


Om författaren

Författare:
Åsa Wikman

Om artikeln

Publicerad: 18 jun 2001 14:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: