sourze.se
Artikelbild

I väntan på Hassan

Har Sverige råd med människor?

Att betala 80 miljoner kronor till en felaktigt upphandlad konsult i Telia - Telenoraffären godkänds med hänvisning till att affärskontrakt måste följas, hur idiotiska de än är. Affärer är affärer, det enda som är heligt nu för tiden!

Att ge 10 procent, 7 miljoner kronor, för att korta ned väntetiderna vid Migrationsverket och minska lidandet för människor som väntar på att återförenas med sina älskade, det har Sverige inte råd med enligt riksdagsbeslut. Undrar vad det kostade att byta namn från Invandrarverket till Migrationsverket?

Jag är förlovad med Hassan som råkar vara Marockansk medborgare. Vi träffades i Sverige när han besökte sina svenska släktingar. Vi har bott tillsammans under några månader, allt fungerade fantastiskt bra, han ger liv åt mitt liv.

Den 21 april förlovade vi oss i Marocko, den 25 var vi i Rabat och han ansökte om att få förenas med mig i Sverige, då jag har barn i Sverige och inte vill flytta. Nu förväntas vi vänta fem månader på att återförenas för att Migrationsverket inte har resurser för att behandla vår ansökan tidigare! Jag kan inte åka ned mer, har inte pengar till det. Han får inte vänta här, får inte visum då han sökt att återförenas med mig.

Så ser situationen ut för mig och Hassan samt många andra par. Livet hänger i luften, tomheten och saknaden gör ont! Att det finns par som väntat i åtta månader är ingen tröst, ett civiliserat land som Sverige borde ha råd att inte plåga sina medborgare.

Var tog drömmen om det goda folkhemmet vägen?

Varför är det okej att slänga bort pengar i dåliga affärer men inte investera i att supporta medborgare som behöver det? När slutade vi att ha råd med människor i Sverige?

Sverige, mitt fosterland, du som var världens samvete. Var tog det vägen?

Skattetrycket har ökat mycket sedan 60-talet, ändå har du inte råd med dina medborgare. Varför?

Kortsiktiga ekonomiska hänsyn råder i landet, långsiktig samhällsplanering existerar knappt längre. Vi skjuter problemen framför oss medan folk lider och kostnaderna både mänskligt och samhällsekonomiskt ökar med tiden. VARFÖR?


Om författaren

Författare:
Ruth Säveholm

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2001 13:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: