sourze.se

Dagens djävla tistel

Dagens tistel är i form av en tistelkamouflerad, cyankaliumpackad landmina med amfetamin uppumpade taipaner och slöa smörknivar som på detonation flyger upp och utför lobotomi.

Ja, denna går till den person som i en trappuppgång på Kapellgränd under kvällen/natten stal föremål från en barnvagn.

Min son är inte gammal. Han är fem månader och en av hans favorit leksak stals. Att hålla i ett snöre med mjuka kramisbollar i rött, blått och gult med en nalle betyder så mycket när man är fem månader. Denna gillar han att laja med när vi är ute och åker. Att se min son förnöjsamt underhålla sig med denna fyller min kropp med en värme och kärlek som är stark.

För att han skall sitta bekvämt i sittvagnen har vi även lagt en liten minikudde som följde med en billig bäddsoffa.
För att han inte skall frysa har vi även ett varmt babytäcke.

Ingen av dessa föremål är till någon nytta för en vuxen. Du som stal samtliga dessa kanske är en uteliggare som sökt dig bort från den hemska nattkylan 4 grader i går natt, du kanske har barn själv men inte har råd med täcke, kudde och nalle. Du kanske är en av de många heroinister som har skytteltrafik på Kapellgränd och trodde detta skulle ge något. Du kanske inte vet bättre så låt mig lotsa dig till insikt din lilla kleptomanräka: Man stjäl inte saker från någon. Allra minst ett barn.

Om du vill kliva fram och göra dig till känna så skriv till mig så kan jag gratis erbjuda dig en barn-etisk pikettur runt södermalm där du i fastkättat tillstånd i skolornas träslöjdsalar, med dina naglar, skall få göra leksaker till samtliga barn medans Sofiaskolans niondeklassare friserar dina pubeshår med en osthyvel.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 31 maj 2001 17:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: