sourze.se
Artikelbild

Telia väcker dej 03.00

Tut i luren, klockan är 03.00 och Telia väcker dej för lite information.

Vaknar av att min mobiltelefon "tutar och vibrerar". Tror att det är morgon och att jag ska upp. Jag använder alltid min mobiltelefon som väckarklocka. Har svårt att vakna och det känns inte som om jag har sovit färdigt, inser att det inte är ljust ännu, något är fel!

Det är inte väckningen det är ett SMS, textmeddelande.
Nu känner jag oron, min man på andra sidan jordklotet har skickat ett SMS. Det har hänt något!? Hans mamma har blivit sämre!? Hon är död!? Mina nyss vuxna barn vill nånting mitt i natten!? Jag reser mej snabbt upp och tar mobilen och klickar fram meddelandet.

"Nya infodirekt har lanserats! Om du idag prenumererar på tjänsten måste du göra om din beställning på Länk: infodirekt.telia.se. Frågor kontakta DOF helpdesk."

Att beskriva hur irriterad jag blir, det finns det inte ord för! Nu har jag 3 timmar tills jag ska gå upp och jag vet redan nu att jag kommer att ligga vaken till den där sista kvarten innan jag ska upp och då har man somnat och sover djupt och sen har man en lång dag på jobbet och kommer att vara trött hela dagen.

Jag ringer upp DOF helpdesk mitt i natten och ber lugnt men sansat att få lämna ett klagomål. Killen som svarar säjer "Har du mobilen på på nätterna?".

Klart jag har! Varför skulle jag inte ha det? Jag har ju en mobil för att veta att om det händer något så ska jag kunna nås av min man och mina barn. Det går ju att stänga av tonen när det kommer ett SMS, men varför ska jag? Jag vill ju bli nådd av de mina, inte av Telias reklam mitt i natten. Killen på DOF helpdesk rättar mej "Det var inte reklam, det var information".

Fucking bugger! It is fucking night time!

Ursäkta mej mitt ordval. Jag sa givetvis inte så, jag bara tänkte så.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 29 maj 2001 09:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: