sourze.se

Lisa 7 år - utbränd

Stress är överdrivet!

Nu för tiden svämmar medierna över av rapporteringar om ökad stress i samhället, 10 bästa tipsen av bli av med stress, sjukskrivningarna ökar drastiskt, sjukvården är utbränd, julstress, vårstress, sommarstress, jäkt hit, hets dit, pressande press, Lisa 7 år - utbränd. Samhället går i 500 km/h. Eller?

Shit, jag blir stressad. Jag är i grund och botten en lugn och stabil människa. Det tar tid innan jag blir uppretad, jag brukar anses som rätt sval, jag tycker att jag är relativt stresstålig. Men när alla tjatar om att vara stressad hela tiden, blir jag stressad av det. Det är modernt att vara utbränd. Men det är väl negativt att vara utbränd, eller har jag fattat detta helt fel?

Snälla, sluta älta om detta i tid och otid. Man blir inte mindre stressad av att höra hur stressat samhället är hela tiden. Softa ner och känn efter vad din egen kropp behöver. Ta en dag ledigt och gör ingenting, det är antagligen ingen som dör av det. Och om ditt jobb är absolut nödvändigt att göra finns det alltid andra människor som kan göra det.
Du är inte ansvarig för hela samhällets överlevnad, du är ansvarig för din egen överlevnad.


Om författaren

Författare:
Jenny Hansson

Om artikeln

Publicerad: 29 maj 2001 13:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: