sourze.se

Djävla fort det går asså

Det går fort nu.

Det går djävligt fort nu.

Affischerna skall plockas ned från Södermalm. Centralmakten stängde Flashback. I Bryssel pratas det allvarligt om kontroll och insyn i all internet trafik. Allas vår Calle Bildt har på fullaste allvar kläckt idén att samtliga skall erhålla ett personligt IP nummer. I England så är det inte längre illegalt för en arbetsgivare att kontrollera de anställdas e-post. Patricia Hewitt, MP i Labour gav efter för marknadens krav. Olof Peterson figurerar i flera repotage. Samtliga handlar om kontroll, begränsning av debatt eller revideringar av en demokrati. Olof sitter i Studieförbundet Näringsliv Samhälle.

Tänk nu Svenne! Demokrati....Näringsliv. Går inte ihop va?. Å fort går det: Britta Lejon skall presentera en lösning i slutet på året.

Erkänt fejkade, arrangerade bilder som den på den utsvultne bosniern bakom taggtråd används, nu efter ertappandet, allt flitigare. Å fort går det: Jag har klockat dom 7 gånger på en dag i CNN och 15 på discovery. Centralmakten pratar om att stänga krogarna efter 0300. Å fort går det. Redan i sommar kan klubbarna packa igen.

Åsiktsregistrering i samband med militärtjänst för unga män med högersympatier passerar ostört medans IB scoopets hjälte - Guillou - sitter och hänger sig åt infantila personangrepp mellan årgångs-klunkarna.

Seriösa, djupgrävande och avslöjande journalistiska program i TV får ge vika för journalistiskt kvacksalveri och andra klassens debattprogram där en skygglappsselekterad, lagom lydig och halvintellektuell publik under amatörmässig programledning sitter och bryter ned delikata problem i ja och nej, rätt och fel.....svart eller vitt.

Allt under parollen "Vi vill gärna att tittaren skall bli lite förbannad" som om ilska och hämdbegär vad det som fattades i våra liv.

Biblioteken stängs och blir allt färre. På TV4 kan man se sammetslena och softfiltercharmiga programledarna resa till platser, äta mat och inreda med saker man aldrig har råd med. I Gladiator skall vi bevittna hjältarna som slåss som slagskämpar. Vi ylar som äkta amerikaner och vässar våra hörntänder till Carl och Nadjas giftiga giftermålsbråk. Å fort går det. Allt kan konsumeras på en å samma kväll.

Det går fort att skriva en artikel och gnälla om det. Å fort går det att läsa den. Du kan titta på Webben men hur mycket kan inte webben titta på dig? Är det inte så att webben nu snart finns i vår TV?

Världen är redan indelad i tre världsdelar.

Billigt Gin finns det gott om.

Skål Winston Smith. Skål.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 24 maj 2001 10:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: