sourze.se

Löneslaveriets timmar är räknade!

Systrar! Bröder! Era dystra, rutinsunkiga timmar är räknade. En ny världordning kommer snart att stunda. Nedräkningen har börjat.

Men vi måste börja från början.

Jag har tre vänner. Dom är jävligt dryga. Dom andas knappt längre, dom leviterar i sin egen misär; människor fnittrar och pekar finger när dom går förbi. Men dom har blivit mina andliga rådgivare! Det var dom som visade mig tunneln och nu marknadsför dom ljuset. För dom har bestämt sig. Jonas, Marcus och Mathias. Bestämt sig, säger jag! Bestämt sig för att bli bespottade av allmänheten, av farmor och farfar och mormor och morfar, föräldrar, flickvänner, vänner som jag själv, Soc och alfakassan, Göran Skytte och Mikis Theodorakis - alla dessa samhällets samveten som gör ett gott dagsverke! Dessa stöttepelare och grunda hjärnor som vill att man ska göra rätt för sig, som säger oss att arbetet gör oss fria.

Men denna trio, mina vänner, har intensivt vägrat att gå på dessa slavlögner. De bekänner sig till en enda gud - kreativitetens! De vägrar vara balanserade och trygga, för de har sett rutinen och tristessen hos föräldrar och vänner, och de har sett hur det bryter ner människan i oss, hur vi blir apor, slavnaturer, bananätare, mopedister utan det minsta lilla intresse av att fila på topplock eller köra utan hjälm. Dom utför sin hemmagjorda voodoo på oss genom hyrda förstärkare och sånganläggningar. De sticker sina nålar i en ständigt växande församling; nålar som gör så ont och så gott! Och just nu - fredagen den 25 maj på teaterrestaurangen i Malmö - börjar deras väckelseturné som ska ta hela detta land ur sin lönearbetesslummer! En väckelseturné, mina vänner, som kommer att rycka hög som låg ur sina gängor och blåsa öronen rena för nya intryck. Ni kommer, liksom jag, halleluja! se världen! se världen på nytt! Och deras kult, deras lobbyförsamling heter lika enkelt som genialt: "Quit your dayjob". Och jag lovar! Ni kommer inte att bli besvikna, därför i detta land, i denna rymd, i detta kosmos, finns inget som heter besvikelse. Endast hopp, besvikelse, smärta, lycka - tillsammans i en enda ormgrop av känslor! Ni kommer att smaka paniken på era tungor. Och ni kommer att lämna era små liv och gå ut i det stora livet, ut till era mopeder och börja fila på topplocket, och sy på era ryggmärken åter igen...

Allt jag säger är: I´m the head of the day care center!

Er trogne lärjunge!


Om författaren

Författare:
Johan Andersson

Om artikeln

Publicerad: 23 maj 2001 09:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: