sourze.se

Livets Ord: lär er fakta!

Livets Ord, i likhet med många andra religiösa, förkastar evolutionen och hävdar att deras egna idéer skulle vara likvärdiga eller bättre.

Livets Ord, en stor del av USAs kristna höger, en hel del muslimer och förstås även andra menar att evolutionsläran inte är sann. Vi måste respektera deras rätt till en egen åsikt och en egen tro, men vi får inte acceptera att detta lärs ut i skolor.

Kreationism kan på intet sätt jämställas med evolutions-lära. I princip alla seriösa forskare är överens om att evolutionen är ett faktum. Det finns genetiska bevis, fossil med mera. Det är dessutom den mest logiskt sammanhängande teorin.

Att lära ut något annat är att ljuga. Ljuga!

Om Livets Ord vill lära ut kreationism i skolor bör de säga som det är:

"Alla som faktiskt vet något om det här anser att evolutionen är ett faktum; man kan både tro på Gud och på evolutionen; vi har inga bevis för vad vi nu ska lära er MEN så här tror vi och det tänker vi lära er nu. Det är inte logiskt, men det är vad vi tror."

Jag är orubblig på den punkt där jag tycker att alla ska få tro vad de vill. Men jag tycker inte att man ska få ljuga för barn hur som helst. Det är skamligt.


Om författaren

Författare:
Gisela Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 16 maj 2001 09:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: