sourze.se

Susanna Popova och verkligheten

Alla kommunanställda i Vara åker till Mallorca i en vecka.

"När etablissemanget i andra länder sluter sig samman och gör av med medborgarnas pengar kallar svenskar det för korruption" skriver Susanna Popova, i en krönika i Aftonbladet 010508. "Ut med 5,8 miljoner kronor av kommuninvånarnas pengar i full politisk enighet och möt kritiken med argumentet "Många kanske inte kommer utomlands annars" - det gör de i Vara."

Politikerna själva säger att en av anledningarna till resan är att "de vill halvera sjukskrivningstalen." Låter förträffligt tycker jag. Mer sånt, mer friskvård och personalvård i våra kommuner. Jag är övertygad om att det finns betydligt mer än 5,8 miljoner att tjäna på att långsiktigt ta hand om den kommunala personalen.

I krönikan står också att det är "alla" kommunanställda som ska åka. Bara en sån sak. För en gångs skull får vårdbiträdet, städerskan och vaktmästaren en liten bit av kakan, istället för att pamparna sätter sprätt på hundratusentals skattekronor på diverse spel- och nattklubbar.

Om det är pengarna som upprör så tror jag ingen hade höjt på ögonbrynen om alla kommunala avdelningar i Vara, var för sig, hade åkt på konferenser och utbildningar, till olika orter i Sverige. Men det hade förmodligen blivit minst lika dyrt.

Vad Susanna Popova verkar tycka är än mer upprörande är att denna skandal inte fått någon som helst uppmärksamhet pga den "feministdebatt som överröstar allt." Ordet feministdebatt är för säkerhets skull satt inom citationstecken för att visa att det är en slags pseudodebatt. "Det verkar säkert svårt men gör ett försök att släppa könsfixeringen. Det finns något där ute också. Vi andra brukar kalla det verklighet.", avslutar hon krönikan med.

Verklighet, ja. För vissa är det verklighet att jobba hela livet inom äldreomsorgen för en skitlön, för andra är det verklighet att vara chefredaktör för en tidning och för några är det verklighet att bli kallade "vulgofeminister som inte kan skriva" bara för att de använder så kallade fula ord i sina texter.

DET är verkligheten idag.


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 09 maj 2001 09:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: