sourze.se
Artikelbild

Optimist trots allt

Jag förstår den oro många känner efter Djurgårdens inledning på allsvenskan och förstår att det behövs en djuplodande förklaring.

Enligt mig har Djurgården dessvärre begått ett misstag när man till pågående säsong köpte nyförvärvet Andreas Isaksson för en summa av, om jag inte missminner mig, sex miljoner riksdaler. Denna summa hade kunnat investeras på ett lämpligare sätt, till exempel till införskaffandet av en ung och pigg mittfältsstrateg som skulle kunna komplementera allas vår Stefan Rehn. Pengarna hade även kunnat utnyttjats till att behålla Sharbel Touma som jag anser är en god spelare av allsvensk rang. Farhågan jag ser idag är just det något tunna mittfältet som behöver vara starkare om Djurgården ska kunna försvara sig med en trebackslinje.

Men trots ovanstående ser jag optimistiskt på denna säsong. Först av allt har säsongen bara börjat och tillräckligt med omgångar finns kvar för att införskaffa sig de poäng som krävs för att åtminstone hålla sig kvar denna säsong.

Jag är optimistisk och fortsätter det dessutom att strömma in pengar till Djurgården kommer det att bli enklare att behålla de befintliga spelarna och skaffa de nödvändiga nyförvärven för att Djurgården inom fem år skall bli ett lag att räkna med även på internationell nivå.

Att Trelleborg ramlar ur Allsvenskan ser jag som en självklarhet och likaså Elfsborg särskilt om de tappar Anders Svensson. Även Giffarna och Bajen anser jag vara sämre lag än Djurgården. De andra Stockholmslagen kommer att bli slagna med häpnad i de kommande derbyna! Tabelläget för Djurgården skulle se helt annorlunda ut om de hade fått spela den första matchen mot Trelleborg; det hade gett råg i ryggen med en vinst där och poängskörden till dags dato hade åtminstone varit den tredubbla.

Med den rätta "kamininställningen" kommer Djurgården att ordna upp sin position i tabellen och bli riktigt farliga redan till nästa år. Jag förlitar mig även på expertkunskaper i ämnet från en gammal Djurgårdsspelare vid namn Birger Jacobsson aktiv i A-laget fram till 80-talet: även han känner sig trygg i dessa påståenden.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 08 maj 2001 15:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: