sourze.se
Artikelbild

Ner med musikfascismen!

Jag vet inte hur många gånger jag har suttit på fester och i andra sociala sammanhang och hört musikfascisternas förbannade kackel.

- Jag har hört att Stefan har blivit lite "glammsy".
- Jaså? Jag trodde han var en typisk skaterockare á la -79.
- Nej för fan han har bara en enda skiva av The Bashkilash.

Så kan det låta, även om jag givetvis har skrivit fel ord - för det finns inget glammsy, eller skaterock eller The Bashkilash såvitt jag vet.

Men för mig kan de lika bra byta ut allting mot låtsasord för jag fattar inte vad de pratar om. Jag vet inte vad som hänt i det här landet men en sak är säker: det är ett hårt och kallt och utrfrysande klimat som råder för dem som inte är musikfascister.

Kanske har folk slutat bry sig om allt och måste ersätta tomrummet med att kunna alla detaljer om skitsaker inom musik. Men varför? Det är ju så totalt meningslöst!!

För jag känner musiker. Och de babblar aldrig sån goja om olika stilar, annorlunda sounds, grupper som 10 personer kände till på 60-talet och annat ointressant och obegripligt.

Det verkar mest vara wanna-be-musikfolk som tycker att det är viktigt att markera sitt cool-revir genom att veta en massa smådetaljer om meningslösa saker.

Jag älskar musik. Men jag försöker inte lära mig alla detaljer. För jag är musikkonsument, precis som wanna-be-musikfolk. Jag känner efter hur jag mår den dan och sätter på en skiva som passar mitt humör. Jag lyssnar på Meatloaf ibland nu ser jag framför mig hur musikfascisternas ansikte förvrids i äckel, Edith Piaf ibland, Metallica ibland och Le Tigre ibland. Det är lite olika vad jag känner för.

Och jag vet inte mycket om deras sound eller vibrato eller whatever. Jag är nöjd, jag behöver inte passa in i musikfascismens värld utan njuter bara av det jag gillar.

Jag tycker att folk kan få vara lite olika även i sin musiksmak. Jag tycker att man kan sluta prata om små musikaliska struntdetaljer på fester och i stället öppna sinnet och se andra människor runtomkring sig.

Ner med musikfascismen!


Om författaren

Författare:
Linda Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 08 maj 2001 11:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: