sourze.se
Artikelbild

Skäms, Djurgården!

Förra söndagen fick mitt barnbarn, Johan tolv år, besked att han inte längre platsar i Djurgårdens pojkhockeylag.

Han har tränat och spelat i fyra år. Hockeyn har varit hans liv. Under en tredjedel av året har han tränat och spelat flera dagar i veckan. Han har därmed också missat att träffa andra kompisar. Föräldrar och morföräldrar har ställt upp och skjutsat honom till träningsplatsen.

Beskedet han fick idag var att han inte platsar i laget sju andra killar fick samma besked. Han är jätteledsen. Som en liten "tröst" fick de besked att de kan få fortsätta att träna, men inte spela matcher. Förmodligen var Djurgården så generösa för att de skulle kunna kräva att killarna skulle sälja 40 amaryllis var till jul.

Jag tycker att det är för dj-t att ungdomar behandlas på detta sätt.

Själv skulle jag vilja ha synpunkter hur man tacklar dessa problem. Kan man tvinga lagen att inte lämna de unga spelarna? Är det bara pengar som gäller? I det här fallet vet jag att Stockholms kommun satsat åtskilliga miljoner på upprustning av Mälarhöjdens idrottsplats. Kan man då inte kräva att ungdomar som är intresserade, men inte elitspelare, också får en chans?

Detta är något för Riksidrottsförbundetatt utreda! Inga statliga pengar borde gå till idrotter som medvetet slår ut så unga människor!


Om författaren

Författare:
Siv Blomqvist

Om artikeln

Publicerad: 07 maj 2001 10:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: