sourze.se

Replik till Gisela Jönsson

Jag behöver inte heller försvara saker jag aldrig sagt - som diverse lagförslag och annat, så jag går direkt på pudelns kärna.

När jag säger att det räcker med att känna efter vad som känns rätt och fel - då talar jag inte alls om en "känsla allena" som Gisela Jönsson skriver i artikeln Replik till Ana Udovic.

Jag talar om att vi egentligen VET varför, även om alla inte kan argumentera för eller mot. Den som är emot EU vet innerst inne varför. Den som är för EU vet varför. Den som inte vill ha världssvält har en vag - eller stark - uppfattning om vilka åtgärder som finns för att motverka svält och kan välja den politiska uppfattning som känns effektivast. Känslan jag talar om står för en kunskap som finns där, men som alla kanske inte kan formulera.

Jag är rädd för att många människor känner sig utestängda från politiken när människor säger åt dem att de borde tänka efter före. När det i själva verket är så att de flesta tänker en massa saker, fast de kanske inte vill diskutera det i debatter som känns som om de går över ens huvud.

Gisela säger själv i sin första text om detta ämne Politiken åt folket! att hon vill bekämpa alienation. Det är precis det jag också vill! Jag tror bara att vi har olika metoder för att bekämpa alienation.

Mina inlägg är också full av tyckanden. Det är ju just det som är det fina med allting. Vi kan tycka olika och säga det - ha en diskussion helt enkelt. Sedan kan någon välja att stödja dig och någon kan välja att stödja mig, eller helt enkelt ignorera oss båda.

Och vips har vi en demokrati.


Om författaren

Författare:
Ana Udovic

Om artikeln

Publicerad: 04 maj 2001 11:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: