sourze.se

Är ni rubbade? Ingen vill bli flykting!

Omänsklighet.

Vad är en flykting? Här talar jag endast om flyktingar, ej om invandrare, där man kanske använder olika synsätt.

De höga vederbörande i de olika instanserna som har att handha flyktingar bör nog utbilda sig bättre. Vad är en flykting? Ni som går efter påhittade regler och inte ser till helheten, vänligen nu och "byt plats" med en flykting!

Tänk er att ni inom kort måste välja att fly om ni vill gå säkra med er familj. Vad tar ni med er? Hur mycket orkar ni kånka? Vart skall ni? Har ni pengar? Har ni visum dit ni skall? Skrattretande?

Att man, när man är flykting, går till sitt lands myndigheter som just är de som förföljer en och ber om tillåtelse att få fly? Nä just det, det går inte, ni kommer inte att ha en chans utan bli inburade direkt. Alltså flyr ni i hemlighet.

Bakom lämnar ni Er hemby eller stad, många vänner, släktingar, ni kan inte ens prata med dem, nån kunde förråda... ni vet knappt vad ni ska ta med, gamla foton o minnen? Era käras gravar kan ni inte besöka en sista gång - ni lämnar även dem bakom er. Ni är förtvivlade, tomma inuti o kommer till sist till Sveriges gräns!

Resten vet ni själva, ni som sitter där på era bakar, är dagligen utvilade, mätta, utan rädsla... ni kan helt enkelt inte bedöma flyktingar ty ni saknar kunskaper - och empati vet ni inte hur man stavar till! Usch man blir förtvivlat och fruktansvärt fruktansvärt arg!

När man läser om era konstiga handlingssätt är man redo att försöka få tag i er och skaka er så hjärnan kommer rätt igen - ni måtte ibland vara totalrubbade. Tror ni att Sverige ÄR SÅ underbart att man för den skull bli flykting?

Med egna erfarenheter från allt detta låt mig tala om för er, att varje människa stannar helst hemma, i den kära och väl igenkända närheten av sitt "bo", där man en gång "kläcktes". Detta gäller och inget annat.

Kommer man hit har man skäl för det och ni tjänstemän som inte upplevt nåt, bara gnidit byxbakarna o lärt er teori, ni k-a-n ju ingenting om livets realiteter. Som sagt, det är hårresande! Usch, o usch igen!


Om författaren

Författare:
Hildegard Trinkies

Om artikeln

Publicerad: 20 apr 2001 16:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: