sourze.se

Sköna kvinnor och gudfruktiga män

Gud är ingen hycklare. Han skapade skönheten och finner behag i sköna kvinnor. Minns också att inför vår Herre är vi alla olika. Med dessa två insikter är du värdig att läsa mitt epos om varför sköna kvinnor är så kloka.

Om vackra kvinnor skriver jag och om gudfruktiga män. Jag själv är en gudfruktig man.

De vackra kvinnorna är klokare än de fula. Jo, nog är det så - och för oss gudfruktiga är det ingen gåta. Gud skapade skönheten. Skönhetens existens är det främsta beviset för Guds nåd. Och Gud gav kvinnan skönhet som ett bevis på sin barmhärtighet emot oss. Men Gud hatar jämlikheten. Därför gjorde han alla kvinnor olika sköna. Mannen gjorde han till en dyrkare av skönheten, så att mannen skulle mest åtrå den skönaste kvinnan.

Men hur förklarar vi nu den vackra kvinnans intelligens? Jo, i bristen på jämlikhet. De starkaste männen, som kunde dra det största bytet till grottan, kunde också kämpa sig till de vackraste kvinnorna. I tusentals år fick de vackra kvinnorna de starkaste männen, och deras döttrar blev allt starkare. Så kom Attila och männen började kämpa till häst om sköna kvinnor. De hjulbenta satt säkrast i sadeln och från Attila till Martin Luther blev de vackra kvinnorna allt hjulbentare.

Då kom den nya tiden och makten gick till de listiga, de förslagna, helt enkelt de intelligenta. Goda eller onda blev dessa de mäktiga i samhället och kunde välja sig de vackraste kvinnorna. Det var nu dagens utveckling började. Slug man lägrar vacker kvinna, som föder slug och vacker dotter. Det är Guds sätt att bekämpa jämlikheten, som är djävulens påfund. För varje generation blir de vackra kvinnorna också mer intelligenta och de fula kvinnorna allt dummare. Det är Guds vilja.

Denna utveckling måste vi utnyttja i vårt allt vrångare och ogudaktigare samhälle. Vi får inte längre mäta intelligensen - allt annat, men inte den. I det hav av underbara ungdomar, som omger oss kan vi inte plocka ut de intelligenta, som förtjänar makt och framgång. Men vi kan skilja mellan män och kvinnor, och vi kan lätt se vilka kvinnor, som är vackrast. Dem väljer vi också att leda oss. Det är vist och det är betryggande för samhället. Se bara på tidningsfotografierna av alla kvinnor, som valts till höga ämbeten och mäktiga befattningar. De är sköna och de förtjänar framgången, för de är också de klokaste. Så kan Gud göra om intet djävulens arga påfund att göra oss alla lika.


Om författaren

Författare:
Gunnar Gavelin

Om artikeln

Publicerad: 28 mar 2001 15:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: