sourze.se
Artikelbild

Har MIR landat och isåfall var?

Nyheterna rapporteras lite olika beroende på var i världen man är.

Vaknar på morgonen rullar runt i sängen slår på den lilla teven i sovrummet. Gnuggar sömnen ur ögonen och bullar upp kuddarna. Tittar på nyheterna på ena kanalen och får veta att MIR ska landa klockan 07.25.

Slår om till en annan kanal, får veta att MIR har redan landat. Tar mej upp ur sängen och startar PC:n läser några olika svenska webbtidningar. En säjer att MIR har landat där den skulle landa, alltså mitt i "sjön" mellan Chile och Nya Zeeland. En annan säjer att MIR har landat väster om Fiji helt enligt planerna.

Enligt planerna? Där skulle den väl inte ner? Mitt bland alla småöarna? Skrattar för mej själv, det är så långt borta så det är väl inte så noga med var den har gått ner.

Ser en intervju på teve, en chilensk kvinna står och berättar om sin oro för att MIR ska landa i hennes land. Samtidigt så har jag fått reda på den andra kanalen att MIR har landat.

Skillnaden mellan har landat har inte landat är ganska stor.
Väster om Fiji öster om Nya Zealand väster om Chile är också ganska stor skillnad. Jag ler åt det hela. När jag är på andra sidan klotet så är nyhets rapporteringen lite konstig där med.

En kväll så såg jag nyheten om en stor tågolycka i Europa,
Jag ville veta var i Europa, Europa är stort. Reportern babblade vidare om Europa, Europa, Europa. I en senare nyhetssändning visades bilder och där såg jag att stationen hette Enschede.

Jorden är fortfarande väldigt stor trots all kommunikationsteknik som finns nu för tiden. Jag ringer en snabbis till Nya Zeeland och får höra att MIR har landat i vattnet och att nån tysk har gått ut med att fåren på ön har nån sjukdom. Det måste väl vara för att kamouflera att vi har mul- och klövsjuka och galna kor i Europa som man säjer att till och med Nya Zeeland har sjukdomar. Men här hade kommunikationen över jordklotet fungerat för mul- och klövsjuk och BSE-epedemierna var redan kända i Nya Zeeland och tysken fick be om ursäkt.

Skönt att ryssarna fick ner MIR i havet så att ingen kom till skada. Fast vad innehåller MIR? Nåt som inte ska ligga och skräpa i havet? Hade ju i och för sej inte gjort något om man hade fått tag i någon bit som dimpit ner på land,
för då hade man ju kunnat sälja den på E-bay och gjort sej en hacka.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 25 mar 2001 12:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: