sourze.se

Daniel Lind Lagerlöf svarar

Regissören till "Hans och hennes", Daniel Lind Lagerlöf svarar på några frågor med anledning av Peter Boströms kritik av sanninghalten i filmen.

Sourze:
- Hej Daniel, det har kommit in en artikel som handlar om din film "Hans och hennes" här på Sourze. Artikelförfattaren Peter Boström, som själv bor på Öland, hävdar att du förmodligen aldrig satt din fot utanför Stockholms tullar.

Daniel Lind Lagerlöf:
- Delar av filmen är självbiografisk eftersom vi själva lever så här, stora delar av året. Vi bor sedan ett par år på en gård på Gotland. Så det där med svetten och kläderna är delvis självupplevt.
- Vi ville göra en medvetet osminkad version av landsbygdssverige. Lite som en motreaktion på alla idylliska bilder som man sett i filmer som Änglagård. Vi har ju förstås tagit i lite extra eftersom det är en film. Jag menar, vi gör inga anspråk på att det ska vara en dokumentär.

Sourze:
- Men det här med korna? Peter Boström menar att kor ofta får juverinflammation, utan att man skjuter av dem på fläcken.

Daniel Lind Lagerlöf:
- Apropå korna så kan jag bara säga att Malins bror som är lantbruksveterinär tyckte det verkade helt rimligt. Malin Lagerlöf är Daniels fru och filmens manusförfattare. reds. anm. Sen var det även några lokala bor som hjälpte till med filmen som tyckte att det var töntigt att de i filmen tvekade när de skulle skjuta kon.

Sourze:
- Har du fått många liknande reaktioner på din film?

Daniel Lind Lagerlöf:
- Det är märkligt att när man inte visar upp den där idylliska bilden av landsbygden så upprörs många. Jag har sett många gårdar som ser ut som den i filmen.
- Vad som är riktigt kul är att vi fått reaktioner av unga killar som själva befinner sig i den situationen: Att ta över gården. De har varit väldigt glada över att deras verklighet visas på film. Något som många i den stockholmska kulturkretsen kanske inte lider samma brist på.


Om författaren

Författare:
Ali Fegan

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2001 18:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: