sourze.se

Nytt parti i Sverige

Nu har vi fått nog och bildar därför ett nytt parti inför kommande kommun, region och eventuellt även för riksdagsval.

Partiets namn är ej avgjort ännu men arbetsnamnet är partiet, Vi som är satta på undantag.

Detta innefattar idag nästan alla medborgare i Sverige och speciellt i frågor som gäller omsorg, sjukvård och utbildning och speciellt för de gamla, sjuka och handikappade.

Partiet skall i första hand arbeta med att förbättra situationen inom dessa områden, eftersom det för varje år har blivit en kraftig försämring så att den enskilde ej numera får den hjälp och service man har rätt till enligt landets gällande lagar och föreskrifter.

Anledning till detta anges vara ej tillräckliga ekonomiska resurser. Landets ministrar säger sig ej kunna påverka de enskilda kommuner och landsting som ej fullföljer sina åtaganden. Då dessa erhåller statsbidrag så är det ju en möjlighet att hålla inne dessa utbetalningar om det nu fanns någon egentlig vilja från landets regering att tillse den enskildes rättigheter.

Alla etablerade partier har i sina partiprogram en skrivelse om att man skall arbeta för den enskilde gamle, sjuke och handikappades situation och för att förbättra denna.
Om an däremot tittar på vilka beslut som fattats så är dessa tvärt emot detta.

Därför är det nu dags att bilda ett nytt parti som verkligen arbetar med att förbättra inom dessa områden.
De som idag är friska och i arbetsför ålder kommer ju förhoppningsvis också en dag bli gamla, dessa kan ju även bli allvarligt sjuka och handikappade.

Är det därför någon som idag är nöjd med situationen inom sjukvård, äldreomsorg och inom utbildning.

Till det nya partiet håller vi nu på med att bilda en ledningsgrupp på tio till femton personer och med att göra en intresseundersökning för att sedan registrera partiet.
Den som vill stödja eller arbeta med detta, kan kontakta oss på nedanstående adress.

Jag som skrivit dessa rader heter Jan-Ove Danielsson, blind, ensamstående, 46 år och förtidspensionerad sedan 1993. För att jag skall klara mig och leva ett självständigt liv behöver jag en del hjälp och service, men får i dag ej detta i tillräcklig utsträckning och har även försämrats under de senaste åren.

Då det i dag är ett så stort och utbrett missnöje med dagens situation behövs en förändring och detta tycks endast vara möjligt genom ett nytt parti som verkligen arbetar med dessa frågor. Vidare skall vi arbeta med att de lagar och föreskrifter som finnes även följs och att de skattemedel som inbetalas verkligen används på ett optimalt sätt för att ge alla en så sjukvård, omsorg mm och att ej den största delen går åt till löner för konsulter, dubbel och tredubbel administration. Utan skattemedlen skall handhas på ett ansvarsfullt och professionellt sätt.
Kan ett nytt parti med många politiskt oerfarna personer förbättra dagens situation? Med den insikt som vi har i dag, så är svaret ja, eftersom det ej kan bli sämre än hur saker sköts i dag. Finnes det dessutom en verklig vilja att förbättra situationen så skall väljarna erbjudas ett nytt alternativ vid nästa val.


Om författaren

Författare:
Jan-Ove Danielsson

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2001 17:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: