sourze.se

Långt ner i Mumindalen del 2

Detta är ett bidrag i Sourze skrivtävling "Skriv dig hög" - Filmsynopsis.

Väl på caféet går allt till en början bra. Erik är inte det minsta nervös, för han vet ju inte varför han egentligen är där. När det senare framkommer att Lisa inte alls fyller år får han total tunghäfta. Han frågar samma saker om igen och svarar: Goddag yxskaft på Sandras frågor. Jens dyker även upp och gör Erik än mer nervös genom att fråga om det är lugnt om han kommer hem till Erik och tittar på "filmen". När Sandra frågar vilken film börjar Jens: "Långt." men Erik avbryter honom.

Innan de skiljs åt ger Erik i alla fall Sandra sitt visitkort som han själv har gjort och hon lovar att ringa. Erik skäller lite på Johnny i taxin hem för att Johnny skrattat åt honom vid bordet, men Johnny bara fortsätter att skratta.
När Sandra efter en tid fortfarande inte har ringt blir Erik övertygad om att hon aldrig kommer att ringa. Han känner sig nästan lättad för samtidigt som han vill ha en flickvän, har hans självförtroende vad gäller sex nu sjunkit så lågt att han nu inte längre tror sig kapabel till att ha sex.

Erik får, en dag när Johnny är hemma hos honom, ett samtal från Sandra. Hon frågar dem vad de gör och han svarar: "Vi sitter här som ett par gamlingar och väntar på att dö. Du då?"

Sandra snyftar och säger att hennes mormor har dött och att hon skall på begravning. Det blir pinsam tystnad och Erik säger att hon får ha det bra. Han har ännu en gång gjort bort sig och tror återigen att han har hört av Sandra för sista gången.

Johnny kommer hem och han och Lisa har sex. De lägger av telefonen för att slippa störas. Samtidigt försöker en förtvivlad Sandra som inte klarar av begravningen ringa dem för att be om skjuts hem. När hon efter flera försök fortfarande inte kommer fram bestämmer hon sig motvilligt för att ringa till Erik.

Erik blir helt till sig när hon ringer och skyndar sig att göra sig i ordning. Han kör som en dåre och möter henne. Sandra hoppar in i bilen och Erik bestämmer sig för att ta henne till en plats i skogen där han själv brukar söka tröst och fly till när allt blir för mycket.

De kommer till en utsiktsplats och lägger sig på motorhuven och börjar prata. Erik tröstar Sandra med att hennes mormor säkerligen är i himlen och det är under detta samtal som de börjar komma varandra nära. Erik kör Sandra hem men tackar nej till att följa med in. De bestämmer att de skall hitta på något nästföljande dag.

Jens kommer hem till Erik med ännu en ny film med Jenna i huvudrollen. Erik börjar tycka att Jens är patetisk vars liv endast tycks kretsa kring denna Jenna. Sandra ringer och de bestämmer sig för att hyra en film Erik låter henne välja och det blir en kärleksfilm som han absolut inte vill se, men han säger inget. De tittar på filmen och Erik slumrar till emellanåt då filmen är så långtråkig. Efteråt säger han att den var jättebra.

Efter filmen följer Erik med Sandra hem. De går i en park och småpratar lite innan de kommer hem till Sandra vars föräldrar sover. Sandra frågar Erik om han vill sova vilket han vill. Han frågar var de skall sova och när hon svarar att de båda kan sova i sängen börjar han bli ordentligt nervös. Han tror att hon kommer vilja ha sex, så under tiden hon är på toaletten och gör sig i ordning hoppar han i säng och låtsas sedan sova när Sandra kommer tillbaka.

Johnny vill som vanligt, när han kommer hem, ha sex med Lisa, men av någon anledning vill hon inte. Han blir förbannad och fattar inte vad det är med henne. Tillslut går Lisa med på att ha sex men hon ser mycket ogillande ut under tiden de har det. Efteråt springer hon in på toaletten och gråter och Johnny sticker arg därifrån.

Morgonen därpå går Johnny upp till Erik och berättar om Lisa. Erik berättar om Sandra och Johnny undrar om de har haft sex än. När Erik säger att de inte har haft det säger Johnny att Erik måste boka tid på ungdomsmottagningen, vilket Erik också gör.

Samtidigt hemma hos Lisa berättar Lisa för Sandra att hon förmodligen är med barn. Hon har testat sig två gånger med test som hon har köpt på apoteket och Sandra råder henne att boka tid hos ungdomsmottagningen för att få det fastställt.

På ungdomsmottagningen träffas de alla fyra och pinsamhet uppstår. Ingen vill erkänna vem det är som egentligen har ärende där. Johnny säger skämtsamt att Erik är där för att "fixa en salva så att han håller längre" och Erik blir generad. Lisa säger att Sandra är där för att fixa p-piller, vilket gör Erik nervös.

Hemma hos Lisa försöker Sandra trösta Lisa vars test visade sig vara positivt. Hon ringer Erik och frågar om inte han kan höra med Johnny om vad han skulle säga om att få barn då Lisa själv inte vågar säga något. Sandra och Erik stämmer träff hemma hos Sandra.

Samtidigt försöker Jens hjälpa Erik genom att hitta en tjej som Erik skulle kunna "öva sig på". Han letar bland kontaktannonser på Internet och hittar en perfekt tjej.
Annonstexten lyder: "23-årig tjej söker välutrustad och uthållig kille för erotiska träffar. Jag är 167/49, blond, blåa ögon och har stora fasta bröst. Bor i Göteborg vilket du också bör göra."

Jens svarar på annonsen i Eriks namn och stämmer träff med tjejen.

Sandra berättar för Erik hur mycket hon tycker om honom och de kysser varandra.

När Erik berättar det för Johnny och Jens blir de glada att det går framåt för Erik. Jens berättar om tjejen i annonsen och säger att det vore perfekt för Erik nu, så att han slipper känna sig nervös med Sandra och förstöra alltihop. Erik förkastar idén men när Johnny och Jens gått därifrån tar han trots allt upp den lapp, som Jens hade med sig, ur soporna där han kastat den.

Han sätter sig på en buss, men när han kommer till hållplatsen där tjejen sitter väljer han att åka vidare. Istället åker han hem till Sandra. De har nu kommit varandra ganska nära och att kyssas är inte längre ett så stort problem.

Dock dyker nästa svårighet upp när Erik får reda på att
Sandra snart fyller år. Han undrar vad han skall köpa till en tjej som han just har träffat, men bestämmer sig till slut för att köpa henne ett halsband.

Sandra berättar för Lisa att hon känner sig redo för att ha sex nu. När Erik kommer hem till henne berättar hon att hennes föräldrar kommer att vara borta hela veckan. Sedan följer ett par dagar där det visas hur Sandra försöker få Erik till att ha sex. Hon börjar smeka honom, men han för bort hennes händer. Hon börjar kyssa honom över bröstet och fortsätter neråt, men han krälar sig undan. Några dagar senare undrar hon varför han inte vill, och han förklarar att det helt enkelt inte går.

När han sedan förklara det för Johnny undrar han varför han inte använt salvan. Men Eriks problem är inte fysiskt, utan psykiskt och det vet han om.

Sandra tror att Erik inte tycker om henne och slutar därför höra av sig till honom. Lisa försöker få henne att inse att det kanske inte alls är så, men hon ändrar sig inte.
Någon vecka senare är det dags för att fira Sandra och Erik följer motvilligt med till den nattklubb där de skall träffas. Det märks direkt när Erik och Sandra träffas att det inte längre finns något emellan dem. De kan inte längre prata med varandra så Erik ger upp och går och sätter sig vid ett Black Jack-bord. Sandra blir allt fullare och när en kille kommer fram och frågar om hon vill dansa följer hon med honom upp. Lisa som också blir full säger till Johnny att hon är med barn. Johnny blir förbannad och skriker åt henne innan han tar sina saker och går därifrån.

Jens har gått och ställt sig i baren och dricker en öl när en helt fantastisk snygg tjej kommer fram till honom. Hon presenterar sig som Jenny snarlikt Jenna och frågar om Jens vill dansa.

Erik ser Sandra dansa med killen hon träffat och när Sandra ser Erik börjar hon dansa ännu mer utmanande. Erik skriver en lapp som han lägger på bordet och går sedan därifrån.
På väg hem tar han upp halsbandet som han skulle ha gett Sandra, men ger det istället till en förbipasserande tjej.
Sandra som nu är ordentligt full frågar killen hon dansar med om han skulle vilja följa med henne hem och ha sex med henne, och så blir det.

Ett par veckor senare går Johnny och Erik och pratar på väg till Jens.

Johnny berättar att Lisa fått missfall och Erik berättar att Sandra har gjort slut med killen hon träffade då han var otrogen. De kommer upp till Jens som öppnar med ett täcke lindat kring höfterna. De frågar om de får komma in en stund men Jens undrar om de inte hellre kan komma tillbaka någon annan gång. Erik visar filmen han har tagit med: "Långt ner i Mumindalen 18" men Jens avböjer. Då kommer Jenny från nattklubben ut ur Jens sovrum, endast iklädd en tight T-shirt och ett par boxershorts.
Erik och Johnny inser att de bör gå.

På väg hem säger Erik att han trivs bäst som allting är nu. Inga tjejer som ställer till problem, inga krav utan han kan helt enkelt vara fri.

De går hem till Erik och spelar TV-spel och allt är precis som vanligt.

PS. Manuset finns i sin helhet på min hemsida. Maila mig för adress samt lösenord. DS.


Om författaren

Författare:
Daniel Salim

Om artikeln

Publicerad: 05 feb 2001 13:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: