sourze.se

Om PUDER bildligt talat

Detta är ett bidrag till Sourze filmrecensionstävling "Du ska va recensent" i samarbete med Göteborg filmfestival. Vinnaren får en ny dator.

Skall det vara roligt eller...

PUDER manus och regi Marie- Louise Ekman skall enligt förhands-informationen vara "en fars, svart som natten och ljus oskuldfull".

Den blev inte den filmhändelse som jag hoppats på. Skådespelarbesättnigen är magnifik men storyn är rörig och osammanhängande. Troligen har man haft mycket roligt under inspelningen och hoppats att den glädjen skulle nå ut till publiken men jag tycker att man misslyckats. Gapigheten och upprapandet av repliker om och om igen gjorde mig närmast irriterad och måhända missade jag därför en del finesser???

Det är för mycket sängkammarfarsteater. Sådana tillställningar brukar ju kunna uthärdas eftersom
begivenheter av detta slag allt som oftast inleds med mat och alkoholhaltig dryck medförande att omdömet blir något avtrubbat och pjäsen därigenom mer välvilligt mottagen.

Sådant hade jag inte ägnat mig åt före föreställningen. Slutscenen är bäst. Den kunde man inlett med och gjort PUDER till en kul kortfilm - dock inte i klass med förfilmen EN FÖRTROLLAD KVÄLL - en pärla som kommer att finnas kvar på näthinnan länge, länge...


Om författaren

Författare:
Monica Belanner

Om artikeln

Publicerad: 02 feb 2001 15:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: