sourze.se

"In July"

Detta är ett bidrag i Sourzes tävling med Göteborg Film Festival, "Du ska va´ recensent". Bästa recension vinner en dator när festivalen är över.

Jag har hittat en riktig liten godbit som jag gärna vill dela med mej av. Det var inget väl övervägt val, halkade liksom in på grund av att biljetterna var slut till en annan film jag tänkt se.

Har aldrig förut sett någon film med turkiskt/tyskt tal.

"In July" är en solig berättelse på många sätt. Jag följde historien med ett leende på läpparna. En underbar film om livets och kärlekens tillfälligheter. Den visar så fint på vad som kan hända om man vågar öppna sej för dom tillfällen och människor som man möter på livets väg. Om vingar som bär när man vågar.

Vi får följa en från början rädd, liten människa. Som vågar, och som förvandlas på sin väg mot kärlek. Flera kärlekar faktisk och massor med andra äventyr som dyker upp längs vägen. Och allt bara på grund av en liten påhittad saga runt en symbol, av tjejen July, som såg honom, Daniel först. Förvissad om att där finns något inom den här killen som vill ut. En riktigt söt historia!

Jag lämnade biografen med en varm känsla inombords och en spirande lust att ge mej ut på en lång oplanerad resa.

Nyfiken att se vart den för mej.

Originaltitel "Im Juli". Regi: Faith Akin. Tyskland2000
Tyskt/turkiskt tal, engelsk text. Längd: 1tim, 40min.


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 30 jan 2001 14:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: