sourze.se

Fjärilsvingen öppnade festivalen

Det här är ett bidrag i Sourze tävling tillsammans med Göteborg Film Festival, "Du ska va´recencent".
Bästa recension vinner en dator när festivalen är över.

Mitt öppningsprogram på Göteborg Film Festival visade sig vara en stängd teater. Som tur var hade jag samma dag förstått att min första biljett till filmfestivalen var Göteborgs Stadsteaters DOM. Försenad springer jag mot Götaplatsen för att mötas av skylten "Stadsteatern stängd i sommar", det var den nu också fast det var vinter. Teaterns föreställningar är det här året inhysta i den gamla lyriska teatern.

På väg till Skanstorget och Capitol, dit min andra biljett gällde, passerade jag Bommens salonger som fått mycket reklam i programhäftet som festivalkrog öppet varje dag. Men utanför på gatan befann vi oss, några grupper som betraktade den ytterst tillbommade dörren till Bommens salonger.

På lördagsmorgonen hade jag haft lyckan att få tillträde till den utsälda filmen "Cecil B Demented". Jag skrattade mycket till den lätt absurdistiska fdriften som spretade åt alla håll. Men övriga i publiken satt som mutanter med tilltäppta stängda munnar. Dom kanske sov.

Kinski bar eller retaurang Trappan stängt när lunchtiden var inne.

Men äntligen kom filmen "Le battement dáiles du papillon" En fjärils vingslag. Och denna fjäril öppnade äntligen festivalen! En öppen publik som skrattade och deltog redan på förfilmen, sanningen om Titanic en närvarande regissör som öppnade munnen och en härlig film om ödets lyckliga slut.


Om författaren

Författare:
Acke Wåhlander

Om artikeln

Publicerad: 28 jan 2001 19:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: