sourze.se

Svar på Ulfs kritik mot Sourze

Ulf Wideström är kritisk mot hur han har behandlats av Sourze och mot våra artiklar om Shocking Truth, förra årets porrdebatt.

1. Ulf Wideström har haft kontakt med mig då han lämnade ett välskrivet bidrag, en parodi på Ana Udovics artiklar om porrdebatten. Enda problemet med artikeln var att det inte framgick någonstans att det var en satir. Detta förklarade jag för Ulf Wideström samt gav honom möjligheten att förtydliga men han tog den inte. Ulf Wideström verkar misstänka att vi helt sonika inte ville ha hans material och försökte hitta ursäkter men så var inte fallet. Vi bad honom förtydliga sitt uppsåt men Ulf valde att avstå. Så enkelt var det.

2. Vet ni vad som har flest träffar på nätet? Fler än NHL?
Det har PORR. Så på det sättet kan man ju konstatera - som Ulf Wideström mycket riktigt gör- att "få saker säljer bättre än porr". Kanske är det därför hans artikel döptes till "Fitta är fint" i stället för det vi ändrade den till: "Sourze vinklar sexdebatten".

Ulf Wideström verkar väl bevandrad i den feministiska debatten och borde därför ha kunskap om att jag var redaktör för "Fittstim" inte en porrrbok och är aktiv feminist. Med den kunskapen kan man enkelt dra den logiska slutsatsen att det inte skulle falla mig in att försöka sälja Sourze med hjälp av porr. Ändå påstår han att detta är skälet till "Shocking Truth" - artiklarna som Ana Udovic skrev.

Ulf Wideström går till angrepp mot hur Sourze/Ana Udovic valt att vinkla en serie artiklar som handlade om porrdebatten kring dokumentärfilmen "Shocking truth" av Alexa Wolf. Ana Udovic får själv svara på det, men vad jag kan säga, som chefredaktör och initiativtagare till artiklarna, är att jag har länge velat följa upp vad som hände.

Jag har undrat över vad de inblandade kände efter den minst sagt bisarra mediadebatten. Jag gick till min redaktör på en gammal arbetsplats och bad att få göra en uppföljning men fick svaret "det är gammalt nu" lika med: säljer inga tidningar längre så jag tog chansen här i stället.
Jag är glad att Ulf Wideström "biter ifrån", det ska man göra om man blir arg - men jag kan av skälen nämda ovan inte sympatisera med honom.


Om författaren

Författare:
Belinda Olsson

Om artikeln

Publicerad: 24 jan 2001 15:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: