sourze.se

Sexövergrepp Skyddstillsyn???

Hur fungerar det svenska rättssystemet egentligen? Kan man göra vad som helst utan att straffas?

Läste i GT torsdagen den 18 januari om den 28-åriga förlamade kvinnan som blivit utsatt för grova sexuella övergrepp av en 62-årig medpatient på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Han dömdes dock bara till skyddstillsyn då han vid tiden för övergreppet ansågs psykiskt sjuk, medan han idag anses som "friskare".

Får det gå till så här frågar jag mig själv? Har man rätt att göra vad man vill och bryta alla lagar för att man anses ha en psykisk störning? Tydligen så fungerar Sveriges rättssystem inte alls? Hur ska man kunna känna sig säker när sådana människor går fria. För det är precis vad skyddstillsyn är - FRIHET!

Enligt mig har alla människor som kan begå ett sexbrott en allvarlig störning. Ska vi då släppa dem alla, med orden - Men han/hon var ju faktiskt psykiskt sjuk???

För den stackars kvinnan som blev våldtagen känns gärningen inte mindre smärtsam för att mannen ansågs vara psykiskt sjuk, händelsen kommer att förfölja henne för resten av hennes liv. Hon fick stå ut med brottet och straffet! Är det rätt?

Det sägs att Sverige ska vara ett väldigt civiliserat land som ska se efter offren, men oftast är det brottslingarna som blir eftersedda. De som begår ett sexualbrott skall enligt mig bli inlåsta och inte få se dagsljus på åratal, så att de förstår sitt brott och ALDRIG gör om det. Blir de friade en gång vet de ju att de kan kanske klara sig igen - och vad är det för signaler att skicka ut till svenska folket?

Att bli utsatt för sexuella övergrepp är en hemsk upplevelse och ska straffas därefter. USA kanske inte är ett land man ska se upp till, men när de gäller deras moral och lagar i rättegångar med sexualförbrytare måste jag beundra dem. De ser i alla fall till att inte låta förövarna gå fria på gatan och ta chansen att göra om det igen!

Jag lider med den 28-åriga kvinnan som blev offret för denna mans sjuka brott och hoppas på att Sverige ser över sina lagar och skyddar oss från att detta ska hända igen!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 20 jan 2001 16:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: