sourze.se
Artikelbild

Ska homosexuella få adoptera?

De senaste dagarna har jag återigen läst mycket debatter angående homosexuellas rätt att adoptera barn. Är det rätt eller fel, och vem innehar rätten att avgöra det?

I Världen finns det miljontals barn som lever i svält och misär. Skulle inte dessa barn hellre vilja bo i en familj som älskar och tar hand om dem, även om familjen består av två pappor respektive två mammor? Det tror i alla fall jag.

Självklart finns risken för mobbing, men det gör den ändå. Därmed har jag inte sagt att det är rätt.
Utländska adoptivbarn kan bli mobbade för sitt ursprung. Ska vi sluta att adoptera utländska barn då? Är det inte ett lika stort "brott" att utsätta dem för mobbing?
Ett barn som har övervikt, glasögon, fel kläder eller helt enkelt inte är som alla andra kan också bli mobbat. Vad ska man göra med dessa då? Eller är det annorlunda? I alla fall så tror jag att om vi frågar dessa barn så är nog känslan densamma, även om orsaken till mobbingen skiljer sig.

Det finns ingenting som bevisar att ett barn skulle lida av att växa upp i den sortens miljö. Tvärtom så skulle han/hon antagligen tacka sin lyckliga stjärna för att han/hon slipper känna sig ensam och oälskad.
Att barnet också kommer att bli homosexuellt är bara ett löjligt, omoget argument. Som de flesta vet bestämmer man inte sin sexualitet. Är barnet straight så är det, och det kan inte påverkas av omgivningen. Om man kunde välja hade vi antagligen inte haft homosexuella kvar i Sverige då detta länge klassades som en sjukdom.

Många anser att ett barn behöver tryggheten i att ha en manlig och en kvinnlig förebild, och det kan jag hålla med om. Men vad är det som säger att en förebild måste vara en förälder? Alla barn i Sverige har inte båda föräldrarna i sitt liv av olika anledningar. Istället kanske de har en farfar, en moster, eller en bror som sin ena förebild. Varför skulle inte detta fungera för ett adopterat barn?

Argumenten för att homosexuella inte ska få adoptera är många, men det starkaste är att barnet kommer att lida, bli mobbat i skolan och så vidare. Detta synsätt måste ändras och jag måste tyvärr erkänna att det är vi "vuxna" som måste ändra på oss. Det är från oss barnen utvecklar sitt synsätt och sina åsikter. Om vi lär dem att det är okej att vara homosexuell har vi kommit en bra bit på väg och kanske en dag att det finns hopp för alla att adoptera.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2001 14:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: